Kézilabda, szeretlek! – 100 nap múlva keződik az Európa-bajnokság

100nap_EbSzáz nap múlva, december 7-én kezdődik Győrben a magyar-horvát közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság.

Ebből az alkalomból Vetési Iván, a hazai szövetség (MKSZ) és a szervezőbizottság elnöke, valamint Tarlós István főpolgármester pénteken a fővárosi Hősök terén, a Szépművészeti Múzeum előtt leleplezte azt az órát, amely ezentúl a rajtig hátra lévő időt mutatja.

– Az Európa-bajnokság az év legfőbb kézilabdás eseménye Magyarországon, noha májusban már sikerrel rendeztük meg a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjét, így Budapest idén mindenképpen a női kézilabdázás fővárosa is– kezdte a sajtótájékoztatót Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség és a Szervező Bizottság elnöke. – Nagy örömömre szolgál, hogy a horvátokkal közösen rendezhetjük meg a tornát, Budapest mellett Győrött, Debrecenben, Zágrábban, Varasdon és Eszéken, hiszen mindkét ország hagyományos kézilabdaverseny- rendező, így nagy tapasztalattal rendelkezünk e téren, és számunkra a rendezés nem munka, hanem élvezet. Reményeink szerint minden kilátogató felejthetetlen élményekkel tér majd haza az épülő és az Eb-n debütáló Győr Arénából, a debreceni Főnix-csarnokból, a budapesti Papp László Sportarénából és a horvátországi helyszínekről is. Biztos vagyok benne, hogy Németh András és csapata mindent megtesz majd a jó eredményért, és kérek mindenkit, szeresse ezt a csapatot, hiszen mi is mindannyian szeretjük a kézilabdát.

– Budapest mindig is a sport egyik fellegvára volt, elég ha csak a közelmúltra gondolunk és a vízilabda Európa-bajnokságra – hangsúlyozta Tarlós István, Budapest főpolgármestere. – Magam is kézilabdáztam korábban, így pontosan tudom, milyen nemes sportág művelői érkeznek hazánkba. Köszönöm a szervezők gondosságát, nagy szeretettel és tisztelettel köszöntöm a torna résztvevőit, nagyon drukkolunk a magyar csapatnak az Eb-n, hajrá, magyarok!

– Megtiszteltetés számunkra, hogy a MOL a kézilabda Európa-bajnokság támogatója lehet. Szeretjük a kézilabdát, így azonosulni tudunk a torna jelmondatával: Kézilabda, szeretlek! – emelte ki Szollár Domokos, a MOL kommunikációs igazgatója. – Különösen a csapatsportokat és a csapatsikereket szeretjük támogatni, így nagyon szurkolunk a lányoknak az Európa-bajnokságon.

Kiss Norbert sportért felelős helyettes államtitkár közölte: a kormány 180 millió forinttal támogatja a december 21-ig tartó esemény megrendezését, amit példaértékűnek nevezetett. Egyúttal megköszönte a horvát kormánynak, hogy hasonló mértékben segíti az eseményt.

– Március óta több szakaszban készülünk az Európa-bajnokságra, júniusban és augusztusban megfelelő irányba haladva jó teljesítményt nyújtottunk, és épül az a csapat, amely méltóképpen képviselheti az országot decemberben – mondta el Németh András, a magyar női válogatott szövetségi kapitánya. – A keret 80-90 százalékban adott, remélem, ezt nem írják felül az őszi bajnoki és kupamérkőzések sem. Az Eb-ig összesen három hetünk lesz a közös munkára, remélem, ez elegendő lesz a megfelelő eredmény elérésére. A célunk minden mérkőzésen a győzelem, amihez teljes értékű támogatást kapunk. Reményeink szerint decemberig megfelelő ellenfelekkel szemben tudunk majd gyakorolni. Nagy szeretet vesz minket körül, reméljük, ez megmarad a továbbiakban, és ezt is kihasználva jó eredményt érünk majd el.

– Érezzük mi is a szeretetet, ami körbeveszi a csapatot, fél szemmel már az Európa-bajnokság lebeg a szemünk előtt – emelte ki Bulath Anita, a nemzeti csapat játékosa. – Nagyon szeretnénk minél jobb eredményt elérni hazai pályán, magyar közönség előtt.

– 100 nap van hátra az Eb-ig, olyan ez, mint annak idején a katonaságnál: vágjuk a centit – említette meg Marczinka Zoltán, a magyarországi Szervező Bizottság ügyvezetője. – Most azonban nem valaminek a végét várjuk, hanem valaminek a kezdetét. Nagy örömünkre szolgál, hogy horvát sportbarátainkkal együtt szervezhetjük az Európa-bajnokságot. A magyar és a horvát szervezőbizottságok kialakítása után került sor a helyszínek szervezőbizottságainak kialakítására a rendező városokban. Elkezdődött az önkéntesek toborzása is, várjuk a jelentkezésüket a továbbiakban is a Magyar Kézilabda Szövetségben. Köszönöm a MOL-nak a támogatást, és a cég mögött álló kreatív stúdió munkáját. Szeretnénk a torna promóciójában is valami újat, valami mást adni, ezt jelképezi a „Kézilabda, szeretlek!”-szlogen. A jegyértékesítés öt hónappal a torna rajta előtt elindult, nagy az érdeklődés, sok jegy már elkelt. A közeljövőben igyekszünk kedvezményes lehetőségeket kialakítani annak érdekében, hogy a klubok és a legfiatalabb kézilabdázók is minél nagyobb számban lehessenek ott az Európa-bajnokságon.

A sajtótájékoztató végén Vetési Iván, Tarlós István, Kiss Norbert, Dr. Papp László, Bulath Anita, Szollár Domokos, Foxette, az Eb kabalafigurája és Gordan Grlić, Horvátország magyarországi nagykövete elindította az Európa-bajnokság rajtjáig hátralévő időt jelző órát a Szépművészeti Múzeum előtt.

A magyar válogatott csoportmérkőzéseit Győrött játssza, sorrendben Oroszország (december 7.), Lengyelország (december 9.) és Spanyolország (december 11.) ellen, a középdöntőt pedig Debrecenben vívják majd a mieink. Az elődöntőkre és a helyosztókra a budapesti Papp László Sportarénában kerül sor december 19-én és 21-én.

Az Európa-bajnokság részletes programja: http://keziszovetseg.hu/upload/file/Eb_menetrend.pdf 

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.