2008 világbajnoka, Olivier Schoenfelder érkezett elsőként Budapestre

Shares

Korcsolya, Schönfelder,  14. 01. 12.Olivier Schoenfelder, 2008. jégtánc világbajnoka érkezett elsőként Budapestre. A magyar Turóczi Dóra, Major Balázs, és a cseh Lucie Myslivechkova, Neil Brown kettősök edzője január 10-én, pénteken este landolt a Liszt Ferenc Reptéren. Nem sokkal később már a Gyakorló Jégcsarnokban korcsolyával a lábán jelent meg.

Milyen volt az utad Budapestre?

Rendben volt, nem volt késés, csöndes volt az út is. Nagyon szeretem ezt a várost, sok szép emlék fűz ide, volt itt több versenyem is. Mindig örömmel térek ide vissza.

Mi a célotok ezzel a néhány nap közös felkészüléssel közvetlenül az Európa-bajnokság előtt Dórival és Balázzsal?

Úgy gondolom, hogy a verseny előtti utolsó néhány nap mindig nagyon fontos a korcsolyázók számára. Úgy döntöttünk a szövetséggel közösen, hogy jót fog tenni nekik, ha még találkozunk előtte, és kisebb dolgokon próbálunk javítani. Apró részleteken. Ezért jöttem kicsit korábban.

 És mik ezek az apró részletek?

Az titok! (nevet)

 Ezek szerint meglepetést szeretnétek okozni?

Nem, igazából azt szeretnénk, ha minél energikusabbak lennének, ehhez pedig kell még pár jó edzés a megmérettetés előtt. Az a legfontosabb, hogy erősek legyenek majd a versenyen. Koncentráltnak és motiváltnak kell lenniük, jó hozzáállással kell majd kiállniuk a jégre.

 Van még egy jégtánc kettősöd, a cseh Lucie Myslivechkova és Neil Brown. Milyen érzés két rivális párt készíteni fel, amelyek közül az egyik ráadásul hazai közönség előtt lép most jégre?

Hát, nekem igazából mindegy, nem probléma, hogy két különböző nemzetiségű duóm van. Úgyis a jobb győz, én pedig ettől függetlenül teszem a dolgom edzőként.

 Hárman alkottok egy edzői csapatot, Muriel Zazouival és Romain Haguenauerrel. Ha jól tudom, gondok voltak akörül, hogy Muriel Zazoui jöhet-e Budapestre…

Nos, igen, de végül is jönni fog, mindenképp. Vannak problémáink a francia szövetséggel jelenleg, ezért úgy döntöttünk, Muriel saját költségén utazik Magyarországra, és a magyar csapat színeiben lesz akkreditálva.

(Forrás: Magyar Korcsolyázó Szövetség)