A 60 éves Szombathelyi Tamást köszöntötték

Szombathelyi TamásA budapesti Világkupa-forduló női selejtezőjének két vívása között a Magyar Öttusa Szövetség (MÖSZ) vezetői, egykori versenyzők és edzők köszöntötték 60. születésnapja alkalmából Szombathelyi Tamást, a moszkvai olimpia egyéni és csapat ezüstérmesét, világbajnoki ezüst- és bronzérmes versenyzőt.

Az öttusacsalád nevében Pécsi Gábor, a MÖSZ szaktanácsadója – aki az Újpesti Dózsában technikai vezetőként kísérte végig az ünnepelt pályafutását – méltatta Szombathelyi Tamást, kiemelve, hogy rendkívül tudatos versenyző volt, a versenyszámokra maximálisan felkészült.

A Vk-n asszóvezetőként közreműködő Szombathelyi Tamás meghatottan köszönte meg a rögtönzött ünneplést, majd az MTI kérésére így emlékezett pályafutásának kiemelkedő pontjaira:    “Moszkva számomra elsősorban siker, még ha utólag többeknek “csak ezüstérmes” vagyok, mert amit akartam, megcsináltam, a teljesítményemmel elégedett vagyok. Amiatt fájó mégis ez az emlék, ahogyan második lettem, amilyen módon valaki megelőzött” – utalt arra, hogy az akkori győztes, a később doppingolás miatt eltiltott Anatolij Sztarosztyin az általános vélekedés szerint nem tisztán lett olimpiai bajnok. – Az egyértelmű csalódás számomra 1984, máig fájó, hogy a Los Angeles-i olimpia kimaradt az életemből.”

Szombathelyi Tamás május 1-jén töltötte be hatvanadik életévét.

This entry was posted in Hírek and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.