A Balmazújváros pontot szerzett a Bozsik-stadionban

LanzafameA bajnoki címvédő Budapest Honvéd döntetlent játszott a vendég a Balmazújvárossal a labdarúgó OTP Bank Liga harmadik fordulójának szombati játéknapján. Diósgyőri siker Sopronban, Pakson szerezte meg első pontját a Debrecen.

Egy szép távoli tekeréssel gyorsan vezetést szerzett az újonc vendégcsapat. A folytatásban a bajnok Honvéd fölénybe került, irányította a mérkőzést, időnként be is szorította ellenfelét a saját kapuja elé, de a balmazújvárosiak eredményesen védekeztek, így a hazai együttes csak egy komoly gólhelyzetet tudott kialakítani.

A fordulás után gyorsan egyenlített, majd átvette a vezetést a Honvéd, de nem tudta otthon tartani a három pontot, mert a vendégek a ritka támadásaik egyikét góllal fejezték be. A Balmazújváros bő húsz percet emberhátrányban játszott, a hazai csapat azonban nem tudott élni a lehetőséggel.

A fővárosi csapat sorozatban 14. bajnoki mérkőzésén maradt veretlen hazai pályán.

A második hazai gólt szerző Davide Lanzafame ebben az idényben csapata mind az öt találkozóján a kapuba talált.

OTP Bank Liga, 3. forduló:

Budapest Honvéd – Balmazújváros 2-2 (0-1)
Bozsik Stadion, 1753 néző, v.: Szőts
Gól: Eppel (52.), Lanzafame (63.), ill. Vajda (3.), Arabuli (69.)
Kiállítva: Habovda (70.)
Budapest Honvéd: Gróf – Laczkó (Dark, 76.), Bobál, Lovric, Latifu – Gazdag (Danilo, 62.), Pölöskei, Kamber, Tömösvári – Eppel, Lanzafame
Balmazújváros: Horváth L. – Uzoma, Rus, Tamás L., Habovda – Andric (Batarelo, 92.), Haris, Sigér, Vajda – Kovács Á. (Rácz, 77.), Arabuli (Póti, 73.)

Diósgyőri siker Sopronban

A Haladás kezdett aktívabban, az első negyedóra után aztán kiegyenlítetté vált a játék. Mindkét kapu előtt adódtak kisebb lehetőségek, de a szünetig egyik csapat sem tudott előnybe kerülni.

A fordulást követően csapkodó, pontatlan játékot láthatott a közönség, majd egy szöglet után váratlanul gólt szerzett a vendégcsapat. Vezetése tudatában magabiztosabbá vált a Diósgyőr, többet birtokolta a labdát, a hajrához közeledve pedig megduplázta előnyét. Az utolsó percekben még egy védhetőnek tűnő, távoli lövésből is betalált a DVTK, amely így idénybeli harmadik idegenbeli meccsén is veretlen maradt, jelenleg hét ponttal áll.

A DVTK 1998 után tudott ismét győzni úgy, hogy a párharcban a szombathelyi csapat volt a pályaválasztó.

Haladás — Diósgyőri VTK 0-3 (0-0)
Sopron, 1544 néző, v.: Farkas Á.
Gól: Tamás M. (61.), Óvári (76.), Busai (88.)
Haladás: Király – Jagodics, Wils, Bosnjak, Polgár – Simon, Kiss B., Tóth M. (Petró, 78.) – Rácz (Grumic, 62.), Williams, Medgyes (Halmosi, 62.)
Diósgyőri VTK: Rados – Eperjesi, Lipták, Karan, Tamás M. – Vela, Busai, Tóth B. (Nono, 46.), Óvári (Ternován, 87.) – Szarka, Joannidisz (Ugrai, 46.)

Pakson szerezte meg első pontját a Debrecen

Viszonylag eseménytelenül telt el a mérkőzés első félidejének túlnyomó része, majd a játékrész vége előtti pillanatokban a Debrecen szerezte meg a vezetést egy némiképp szerencsés találattal.

A fordulás után 22 percet kellett várni az első jelentős történésig, igaz, ez végül a végeredményt is befolyásolta: a csereként beállt Daru lerántása miatt megítélt büntetőt Bertus lőtte a DVSC kapujába, ezzel egyenlített a Paks.

A lefújásig mindkét kapu előtt adódott helyzet, de ezt egyik csapat sem tudta gólra váltani, így maradt a pontosztozkodás.

Paksi FC — Debreceni VSC 1-1 (0-1)
Paks, 800 néző, v: Németh Á.
Gól: Bertus (68., 11-esből), illetve Sós (45.)
Paksi FC: Molnár – Kulcsár, Gévay, Lenzsér, Szabó – Papp – Haraszti (Hahn, 61.), Bertus, Hajdú, Bartha – Szakály (Daru, 61.)
Debreceni VSC: Nagy – Kinyik, Szatmári, Bényei, Ferenczi – Filip – Jovanovic, Tőzsér, Holman (Csősz, 92.), Sós (Bíró, 90.) – Könyves (Mengolo, 85.)

(MTI)

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.