A botrányba keveredett Hetényi Zoltánról hétfőn döntenek

Hetényi ZoltánMár hazatért az Egyesült Államokban ittasan botrányba keveredett hokikapus, Hetényi Zoltán, ügyében a jégkorong szövetség elnöksége hétfői ülésén dönt – mondta el a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában Kovács Csaba alelnök, hozzátéve: az ártatlanság vélelme megilleti a játékost és nem zárható ki, hogy csatlakozhat a vb-re készülő válogatott kerethez.

„Hetényi Zoltán már Magyarországon van. Ami róla megjelent, az szomorú dolog, bár közleményében bocsánatot kért mindenkitől. Ugyanakkor szerintem ez az ügy el lett túlozva: beszéltem vele, nekem eskü alatt vallotta, hogy nem molesztálta a pincérnőt. Természetesen négerezni sem szabad: az azonban jelzésértékű, hogy elengedték, talán arra utal, mégsem olyan súlyos ez az ügy” – mondta a műsorban a szövetség alelnöke.

Kovács Csaba hozzátette: „Telefonon már egyeztettünk, a szövetség elnöksége hétfőn dönt az ügyben, ahol természetesen őt is meghallgatjuk a történtekről. Hetényi sorsáról tehát az elnökség dönt, de szeretnénk alaposan körüljárni a történteket, ugyanakkor Zolit is megilleti az ártatlanság vélelme, amíg nincs ellene bármiféle ítélet, büntetés. Az ügy ugyanakkor mindenkinek kellemetlen, elismerem.”

„Nem előlegezném meg a szövetség döntését, de az kétségtelen: egyáltalán nem zárható ki, hogy a kapus csatlakozhat majd a vb-re készülő válogatott kerethez. Erről hétfőn mindenképpen döntünk. Hetényi egyébként Magyarországon fog jégkorongozni a szezon hátralévő részében, amerikai szerződése felmondásáról még nem tudok, viszont ott vége a bajnokságnak” – jelezte a hokisok alelnöke.

Forrás: DIGI Sport/Reggeli Start, fotó: albavolán

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.