A Brassó a rájátszásért küzdhet Dunaújvárosban

hoki_BrassóEgyetlen mérkőzést rendeznek a MOL Ligában a csütörtöki játéknapon, ám az igazán izgalmasnak ígérkezik. A rájátszásért küzdő Brassó a Dab.Docler otthonában, Dunaújvárosban lép jégre és bizony le kellene győznie a címvédőt, hogy életben tartsa a playoffról szövögetett álmait.

Rangadóval folytatódik a jégkorong MOL Liga alapszakasza, a címvédő Dab.Docler a Brassót fogadja. A főszereplők közül a Brassó számára van tétje egyedül a derbinek, a DAB már hetek óta páholyból figyeli az alapszakasz végjátékát, első helye garantált már régóta. Az erdélyieknek azonban még távolról sem az, hiszen a maival együtt még három mérkőzést kell játszaniuk az alapszakasz során, ráadásul mindegyiket idegenben. A Brassó legnagyobb riválisa az a HSC Csíkszereda, amely eddig amióta létezik a MOL Liga, mindig ott volt a playoffban, ám idén éppen ezt a jó sorozatot szeretné megszakítani az örök rivális. Kari Rauhanen csapatának nincs sok választása, három mérkőzése közül legalább kettőt meg kell nyernie, ha idén az alapszakasz után is szeretné folytatni szereplését. A brassóiak jelenleg 45 mérkőzést játszottak, egyel kevesebbet, mint a rivális HSC, ám a két csapat pontegyenlőséggel áll a tabellán, viszont a Brassó gólkülönbsége lényegesen jobb.

Salugáék a legutóbbi tíz mérkőzésükből hatot nyertek meg, legutóbb éppen a DAB-ot verték hazai pályán, ezt szeretnék most Dunaújvárosban is megismételni. A dolog nem egyszerű, ugyanis Stephan Lundh együttese igen jó mérleggel hozza hazai találkozóit, a Brassó ráadásul még nem nyert az Acélbikák vendégeként. A két csapat háromszor játszott Dunaújvárosban, mindháromszor hazai győzelem szóletett, a DAB tizenegy gólt szerzett ezeken a találkozókon, míg a Brassó csupán ötször talált be.

A dunaújvárosiak nincsenek nagy formában, az erdélyi túrát pont nélkül zárták, jóllehet előtte két nehéz meccsük volt a Volán ellen és csak egy napot pihenhettek. Stephan Lundh nincs irigylésre méltó helyzetben, hiszen fel kell ráznia fiait, nem csak a Brassó elleni meccsre és az alapszakasz még hátralévő mérkőzéseire, hanem a rájátszásra is. Tavaly ezzel nem volt gond, vélhetően idén sem lesz, a brassóiak pedig csak remélhetik, hogy ma este még az álmosabbik arcát mutatja a bajnoki címvédő.

(Forrás: MolCsapat)

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.