A brazil-francia Florent Amodio az aranyéremért hajt

korcsolya, Florent Amodio.A Műkorcsolyázó- és Jégtánc Európa-bajnokság Szervező Bizottsága szép sorjában megszólaltatja az Eb-re érkező rangos vendégeket. Ez alkalommal a 2011-es Európa-bajnok, francia színekben induló, brazil állampolgárságát is megtartó Florent Amodioval készült villámbeszélgetést bocsátották rendelkezésre.

Sokan csak azt mondják, jól szeretnének futni, nem érkeztek nagy elvárásokkal. Florent Amodio azonban nem kertel: érem nélkül nem szeretne hazamenni, de leginkább a győzelemmel lenne elégedett. Szeretné, ha a rajongói is boldogan távoznának.

 – Ez az első alkalom, hogy Budapesten jársz. Hogy utaztál?

„Nagyon jól, köszönöm. Sajnos még nem volt időm felfedezni a várost. Már sokaktól hallottam, hogy gyönyörű hely, remélem, hogy megnézhetem, de főleg azt remélem, hogy jól sikerül majd a verseny. Mindig nagy élmény egy új városba ellátogatni, sokat utazunk a versenyek miatt, és nagyon örülök, hogy itt lehetek.”

 – Rögtön edzéssel kezdesz?

„Persze, már ma este a jégen leszek. Utána alszom egy nagyot, hogy holnapra jó formában legyek.”

 – Milyen elvárásokkal érkeztél?

„Azzal, hogy nyerek. Szeretnék az embereknek örömet okozni azzal, hogy a lehető legtökéletesebben korcsolyázok. Most sorozatosan követik egymást a versenyek az olimpia előtt, de az Európa-bajnokság nagyon fontos nekem. Három éve rendszeresen részt veszek és mindig érmes helyezést értem el, remélem, hogy ezt a sorozatot nem szakítom most meg. Budapestig sokat dolgoztunk a programomon és azóta ez lesz az első alkalom, hogy bemutathatom a közönségnek. Ez a verseny felkészülés Szocsira, de nagyon fontos állomás számomra.”

Hogyan indulsz neki az olimpiának?

„Hasonlóképpen. A célom az, hogy a lehető legjobban korcsolyázzak, készen állok, szuper programot szeretnék futni. Tökéletes szeretnék lenni a jégen, mindenekelőtt erről van szó. Természetesen nem feledkeztem meg arról sem, hogy nagyon erős ellenfeleim vannak, de a legjobbat igyekszem kihozni magamból.”

 – Ezen az Eb-n kit tartasz a legnagyobb ellenfelednek?

„Itt van Javier, akivel jóban vagyunk, van két-három orosz versenyző, akik szintén nagyon jók, ott vannak a csehek is. Az Európa-bajnokságon jól egymásra találtunk, összemérhetjük az erőnket, itt van Brian is. Szép verseny lesz! Nagyon jó kezdete ez a verseny az olimpiára vezető útnak. Most kezdjük meg a szezon második, a fontosabb felét.”

 –  Mikor lesz lehetőséged a városnézésre?

„Csak hétfőn utazunk el, szombaton és vasárnap remélem, hogy belefér az időnkbe.”

– Hétvégén versenyzel és akkor lesz a gála is…

„Igen, de ne szaladjunk nagyon előre, bár remélem, ott leszek a gálán.”

 

This entry was posted in Egyéb and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.