A Budapest Honvéd győzött Felcsúton

csak_a_kispestA címvédő Budapest Honvéd 2-0-ra győzött az újonc Puskás Akadémia vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga negyedik fordulójának szombati játéknapján.

Kiegyenlített játék és kevés komoly helyzet jellemezte az első félidőt, amelynek végén a vendégek egy potyagóllal szereztek vezetést: Davide Lanzafame 30-35 méterről elvégzett szabadrúgása után mindenki fölött elsuhant a labda, ez pedig annyira megzavarta Branislav Danilovic kapust, hogy szerencsétlenül ért bele, és a lábai között a hálóba pattant.

Egy szerencsétlen becsúszás következtében a felcsútiak játékosa, Radó András a földre került a 14. percben, hordágyon vitték le a pályáról, és kiderült, hogy eltörött a lába.

A szünet után támadólag lépett fel a Puskás Akadémia, mégis a kispestiek voltak eredményesek, miután Lanzafame beadását Eppel Márton fejelte a kapuba

A hazaiaknak a folytatásban is akadtak lehetőségei, de a remekül védő Gróf Dávid kapujába nem tudtak betalálni.

A kispestiek legutóbb április 22-én, a Vasastól kaptak ki az élvonalban, veretlenségük immár kilenc mérkőzés óta tart.

OTP Bank Liga, 4. forduló:

Puskás Akadémia FC — Budapest Honvéd FC 0-2 (0-1)
Felcsút, 1786 néző, v.: Bognár
Gól: Lanzafame (45.), Eppel (60.)
Puskás Akadémia: Danilovic – Poór, Hegedűs J., Heris, Spandler – Mevoungou – Molnár G. (Szécsi, 63.), Márkvárt, Balogh B. (Knezevic, 58.), Szakály P. – Radó (Diallo, 15.)
Honvéd: Gróf – Latifu, Lovric, Bobál D. (Baráth, 46.), Laczkó – Nagy G., Kamber, Herjeczki – Danilo (Deák I., 46.), Eppel, Lanzafame.

Először nyert a Paks

A rendkívül meleg időben – Pakson az este nyolc órás kezdés ellenére is 30 Celsius-fok körüli hőmérséklet várta a csapatokat – a hazaiak futballoztak veszélyesebben az első félidőben, mégis a szombathelyiek jártak közelebb a gólszerzéshez, Ramos azonban csak a kapufát találta el.

A fordulást követően öt perc alatt eldöntötte a mérkőzést a Paks: a vezetést egy szöglet eredményezte, majd egy tanítani való kontra végén született meg a második gól. A folytatásban a hazaiak többször is növelhették volna a különbséget, de az eredmény nem változott.

Paksi FC — Haladás 2-0 (0-0)
Paks, 1073 néző, v.: Vad II
Gól: Szabó J. (57.), Bartha (62.)
Paksi FC: Molnár P. – Kulcsár D., Gévay, Lenzsér, Szabó J. – Papp – Hahn (Daru, 87.), Bertus, Hajdú (Kecskés T., 75.), Bartha – Szakály D. (Koltai, 7.)
Haladás: Király – Polgár, S. Wils, Jagodics, Bosnjak – Kiss B., Simon Á. (Williams, 58.), Tóth M. – Jancsó (Rácz, 70.), Grumic (Halmosi, 70.), Bouard Ramos.

Először nyert az élvonalban a Balmazújváros

Többet birtokolta a labdát a Balmazújváros és aktívabban is szervezte a támadásait, ezzel együtt az első félidő nagy részében nem volt veszélyes a diósgyőriek kapujára. A vendégek viszont egy-egy végigvitt akcióval eljutottak kapura lövésig is. A hazaiak futballja mégis eredményre vezetett, az első játékrész végéhez közeledve jól fejeztek be egy támadást, Haris Attila élt a kínálkozó lehetőséggel, így pár perccel később egygólos balmazújvárosi előnnyel mehettek pihenni a csapatok.

Nagy – kimaradt – diósgyőri egyenlítési lehetőséggel folytatódott a mérkőzés, majd hazai helyzetek következtek, melyekből az egyiket – egy gyors kontratámadás végén – Nemanja Andric kihasználta. A folytatásban is a hazai csapat futballozott frissebben és ötletesebben, akcióiban több volt a veszély, mint a diósgyőriek próbálkozásaiban, így a hajrára is maradt két balmazújvárosi gól a csereként beállt Rácz Ferenc jóvoltából.

Balmazújváros — Diósgyőri VTK 4-0 (1-0)
Balmazújváros, 1800 néző, v.: Pintér
Gól: Haris (40.), Andric (61.), Rácz (85., 92.)
Balmazújváros: Horváth L. – Póti, Tamás L., Rus, Uzoma – Vajda, Sigér, Haris – Arabuli (Zsiga, 76.), Kovács Á. (Rácz, 84.), Andric (Belényesi, 91.)
Diósgyőri VTK: Rados – Eperjesi, Lipták, Karan, Tamás M. – Vela, Tóth B., Busai (Oláh, 62.) – Joannidisz (Nono, 46.), Szarka, Óvári (Ugrai, 46.)

(MTI)

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.