A bűnözőket segítik a törvények! – Elmélkedés az Emlékfutás ürügyén

Ma, a rohanó idő világában vannak dolgok, események, történések, amelyek fölött hamar napirendre térünk. Megint más ügyekben hetek-hónapok sem számítanak, hiszen olyasmiről, olyan borzalomról van szó, amit sosem szabad elfeledni és aminek megismétlődéséért  mindenkinek – kinek-kinek a maga helyén – igenis tennie kell valamit. A jochapress.hu például azzal, hogy az alábbi, az MNO-n megjelent írást átveszi és csatlakozik a futó társadalomnak a soroksári, bestiális gyilkosságot követő kezdeményezéséhez.

„Szimpátiafutással emlékeztek meg a több, mint egy hete, futás közben meggyilkolt soroksári asszonyról. A táv teljesítése után több százan gyújtottak mécsest a tragédia helyszínén. A rendőrség még mindig keresi a gyilkost.

Több százan futottak vasárnap délután a Boráros térről és Dunaharasztiból Soroksárra. A nyolc és fél kilométeres távot a két hete futás közben meggyilkolt édesanya emlékére teljesítették. „Muszáj megmutatni a futó társadalom erejét: nem hagyhatjuk szó nélkül, és így demonstráljuk, hogy ilyennek nem szabad még egyszer megtörténnie. Jó ügyért futunk. Azért vagyunk itt, hogy megemlékezzünk Krisztiről, másrészt pedig azért, hogy felhívjuk az emberek figyelmét” – magyarázta Kéri Tibor.

Sokan a gyilkosság óta nem mennek el egyedül és sötétben futni. „Olyan helyeket választok, ahol tudom,  sokan vannak, ahova sokan járnak” – mondta Járnacz Renáta résztvevő.

A szimpátiafutást az egyik közösségi oldalon hirdették meg. A szervezőknek az volt a célja, hogy tiltakozzanak az erőszakos bűncselekmények ellen és felhívják a figyelmet a biztonságos sportolásra. „Mindenkinek a saját lakókörnyezetét ismerve fel kell mérnie a kockázatokat, milyen a környezet, milyenek a biztonsági és közbiztonsági körülmények, és ehhez képest döntsön, hogy fut-e vagy sem” – véli Gamplett Gábor, az esemény főrendezője.

A gyilkosság helyszínén a futás után sokan mécseseket és virágot helyeztek el. Egy rövid megemlékezést is tartottak. A 36 éves édesanyától Monspart Sarolta világbajnok tájfutó is elbúcsúzott. „A könnyek, Krisztina, itt most érted hullanak. Fuss tovább, nyugodj békében” – mondta.

A gyilkosság helyszínén a futás után sokan mécseseket és virágot helyeztek el. Egy rövid megemlékezést is tartottak. A 36 éves édesanyától Monspart Sarolta világbajnok tájfutó is elbúcsúzott. „A könnyek, Krisztina, itt most érted hullanak. Fuss tovább, nyugodj békében” – mondta.

A rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva továbbra sem közölt részleteket az ügyről. Legutóbbi közleményük szerint a soroksári ügy megoldására létrehozott nyomozócsoport ismeretlen tettest hajszol.”

—————

 Eddig az átvett sorok. Jómagam pedig a másik szörnyűségsorozat elkövetőire is gondolok, akik éppen a hétvégén szöktek meg a „házi őrizetnek” csúfolt keretjátékból. Már nem az első gyilkos lép le így, köszönhetően a bűnözőknek kedvező magyar törvényeknek. Mi lesz, ha megfogják Krisztina gyilkosát (gyilkosait) és velük sem tudnak időben végezni a hivatásos aktatologatók? Akkor újabb szökésekről értesülhetünk majd? Még rágondolni is borzasztó, pedig semmi garancia nincs arra, hogy ez a „lelépés” nem ismétlődhet meg…

This entry was posted in Egyéb and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.