A Chelsea nem tartalékosan jön Budapestre

Groupama Arena_440Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója a Sport TV Mai helyzet című műsorában elmondta, a Chelsea első keretének 85 százaléka biztosan pályára lép majd a Groupama Arénában augusztus 10-én. 

A Ferencváros csapata sűrű napokat él, EL-selejtezőket és bajnokit vívtak, augusztusban pedig az új stadiont is birtokba veszi a klub. Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója kollégáival a keret megerősítésén dolgozott. „Segítettem nekik ebben-abban, például a keret összeállításában. Van némi szerepünk abban, hogy a keret úgy áll össze, ahogyan összeáll. Ezt már elmondtuk a múltkor is, hogy azért nem kapnak teljesen szabad kezet az edzők, és ez közös döntés kell, hogy legyen – mondta a sportvezető, aki elárulta, hogyan történik az erősítés a klubnál.  – Úgy működik, hogy bizonyos posztokra keresünk játékosokat, és akkor megnézzük, hogy arra az adott posztra milyen lehetőségeink vannak Magyarországról vagy külföldről, milyen anyagi feltételeket tudunk mi teljesíteni, és ennek függvényében választjuk ki azt, aki ár-érték arányban a legmegfelelőbb, illetve annak a tükrében, hogy mit szeretne játszani a csapat, és akkor közös döntés születik.”

A keret erősségéről is beszélt Orosz Pál. „Sosem vagyok megelégedve a kerettel, majd akkor leszek megelégedve, amikor bajnokok leszünk. De viccet félretéve, úgy gondolom, hogy elég erős keretünk van. Az ne feledjük el, hogy elég új keret ez, sok változás volt az elmúlt időszakban, részint lejárt szerződések miatt, részint mert úgy döntöttünk, hogy bizonyos játékosokkal nem dolgozunk együtt, helyettük újak jöttek, akiknek még össze kell szokni, de véleményem szerint ez egy nagyon erős keret lesz, erősebb, mint a tavalyi volt” – beszélt az igazolásokról Orosz, aki Muhamed Besicsről is ejtett pár szót. Nagyon kedvező megállapodás értelmében, ingyen érkezett a Hamburgtól a Ferencvároshoz, de akkor abban maradtak a felek, hogy ha eligazolna a Fradiból a bosnyák védő, az eladása után egy bizonyos százalékot kap a HSV és a játékos is. A klubnak Orosz szerint így is jó üzlet az eladása.

„Példaértékű mentalitású játékos, azon felül, hogy a játéktudása megkérdőjelezhetetlen – ezt már Gera Zoltánról mondta Orosz. Szerinte az Angliában eltöltött évek, az ott tapasztaltak nagy hasznára vannak a játékosnak és így a zöld-fehéreknek is. – Amit csak edzésen látok, ahogy segíti a többieket, ahogyan csinál bizonyos feladatokat és a hozzáállása példaértékű a többiek számára. Biztos vagyok benne, hogy a mérkőzéseken is nagyon nagy hasznára lesz a Ferencvárosnak.”  

A Ferencváros-Chelsea gálamérkőzés kapcsán – amelyet a Sport1 HD közvetít – Orosz Pál elismerte, hogy több klub is szóba került, többek között spanyol alakulatok is. A Chelsea-vel sikerült megállapodni, ami azért fontos, mert mindenképpen BL-győztes csapatot akartak ellenfélként Budapestre csábítani. Azt is megtudtuk, hogy a kékek nem tartalékolnak a stadionavatón: „Benne van a szerződésben, hogy a játékoskeretnek erősnek kell lennie. Azt hiszem, az első csapat 85%-a pályára kell, hogy lépjen.”

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.