A címvédő otthonában nyertek a Jegesmedvék

Miskolci Jegesmedvek_440A tavalyi MOL Liga bajnokhoz, az Érsekújvárhoz látogattak kedden este a Jegesmedvék, és látszólag kilátástalan helyzetből fantasztikus győzelmet arattak.
A mérkőzést jobban kezdte a hazai csapat, hiszen már a 4. percben megszerezték a vezetést. Egy gyors támadás végén Marek Uram lövése talált utat a miskolci kapuba (1-0). Két perc múlva csaknem egyenlítettek a Macik, ám Dansereau bombája a kapuvason csattant. Gyors, lüktető játék folyt a pályán, mindkét oldalon lehetőségekkel, de betalálni egyik csapat sem tudott.

A második harmadban villámrajtot vettek a Jegesmedvék. Alig telt el 30 másodperc, amikor Gőz Balázs a palánk mellől lövésre szánta el magát, és a korong a lábak között vágódott a kapu jobb oldalába (1-1). A játékrészt első felében a Jegesmedvék támadtak többet, Blaziceknek ekkor több munkája akadt, mint miskolci kollégájának. A 11. percben egy hazai támadásnál kislest fújtak a bírók. Marek Uram ezen úgy felbosszantotta magát, hogy előbb 2 majd 10 és végül egy 20 perces büntetést harcolt ki magának, így mehetett zuhanyozni. Egy perc múlva Dansereau már másodszor találta telibe a kapuvasat. A 14. percben visszavette a vezetést az Érsekújvár: Miroslav Stefanka a védők között lőtt fonákkal a kapuba (2-1). A hazaiak 37 másodperc múlva ismét örülhettek: 2 az 1 ellen vihették a korongot a vendégkapura, majd Faith kilőtte a jobb felső sarkot (3-1). A harmadból már csak egy perc volt hátra, amikor faragott hátrányából a vendégcsapat: 9 másodperc alatt kihasználva egy emberelőnyt, Becze Tihamér bombázott Blazicek lába között a hálóba (3-2).

A harmadik harmad folytatódott nagyiramú, élvezetes játék. A 9. percben két miskolci állt szemben Blazicekkel, de nem sikerült mattolni. Gyűrték egymást a csapatok, voltak is helyzetek, de mindkét kapus remekelt. Az igazi izgalmak a harmad vége felé következtek. Az utolsó percben kettős emberhátrányba kerültek a Jegesmedvék, és a hazaiak láthatóan már csak ki akarták húzni az időt. Fél perc már el is ment a hátralévő időből, amikor egy megszerzett koronggal Sagert ugorhatott ki, de lőni már nem tudott, mert szabálytalankodtak vele szemben. A jogosan megítélt büntetőt a sértett magabiztosan értékesítette (3-3).

Jöhetett a hosszabbítás, amelynek az elején még 40 másodpercig kettős hátrányban játszottak a Macik, de kivédekezték. Az utolsó két percben viszont a vendégek játszthattak előnyben, 4 a 3 ellen, de nem sikerült kihasználni, így a büntetők döntöttek. A Jegesmedvéktől Tóth és Dansereau remek gólt lőtt, a hazaiak minden próbálkozását védte Bálizs, így a Miskolc nyerte meg a mérkőzést.

Majoross Gergely– Tudtuk, hogy az Érsekújvár kitűnő játékosokból áll, ezért nyomás alatt kell őket tartani. Ezt a mérkőzés alatt meg tudtuk valósítani, de ahogy hagytuk őket kontrázni, azonnal büntettek. A csapat azonban olyan karaktert mutatott, olyan akarással játszottunk, hogy a sírból is vissza tudtuk hozni a mérkőzést, így rászolgáltunk a két pontra.

Nové Zámky (szlovák)-Miskolci Jegesmedvék 3-4 (1-0, 2-2, 0-1, 0-0, 0-1), büntetőkkel

Gól: Uram (4.), Stefanka (34.), Faith (34.), illetve Gőz (21.), Becze (40.), Sagert (60.)

Dab.Docler – Ferencváros 4-3 (2-0, 1-2, 1-1)
Gól: Somogyi (6.), Gröschl (18.), Kiss (26.), Szappanos (43.), illetve Mikusevic (25.), Horváth (31.), Croteau (49.)

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.