A címvédő Szeged a Szolnokkal került össze

Nagy MiklósA legutóbbi három kiírás győztese, ám az új idényre  több alapemberét elveszítő Szeged a tovább erősödött Szolnokkal csap össze a férfi vízilabda Magyar Kupa negyeddöntőjében a hétfői sorsolás nyomán.

A szövetségben elkészített párosítás nem csupán a csongrádiaknak adja fel a leckét, ugyanígy nagy csata várható a bajnok Eger és a korábbi ob I-es sorozatgyőztes, a mostani szezonra viszont meggyengült Vasas között. Ahogy az elmúlt hétvégi bajnokin, a kupapárbajban is megszenvedhet az új pólós erőközpont, az OSC a BVSC ellen. A negyedik duóban hasonló szinten álló csapatok ütköznek meg, s akár a Honvéd, akár a Ferencváros továbbléphet.

A férfiak november 8-án és 9-én játszanak páros meccseket, a győztesek jutnak a szentesi négyes döntőbe.

„A legnehezebb ellenfelet kaptuk, minden meg fogunk tenni annak érdekében, hogy komoly erőfeszítésre késztessük a Szolnokot” – mondta Varga Péter, a szegediek mestere a sorsolás után.

Kovács István, a Szolnok szakmai igazgatója: „Úgy érzem, ez egy jó sorsolás a mi szempontunkból. Elkerültük az Egert, az OSC-t, persze nem lesz könnyű a szegediek elleni meccs, ennek ellenére sem.”

A negyeddöntő párosítása:

ZF-Eger – Vasas-Plaket
RacioNet-Honvéd – Ferencváros

Tiszavirág-Szeged-Diapolo – Szolnoki Dózsa-Közgép
A Híd-OSC-Újbuda – BVSC-Wáberer-Hungária-Zugló

A szentesi négyes döntőt december 5. és 7. között rendezik meg.

A nőknél (elődöntő): 

BVSC-Wáberer Hungária-Zugló – Dunaújvárosi Főiskola
ZF-Eger – UVSE-Centrál

(MTI)

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.