A CO Zagreb „lefekvéssel” vádolja az MKB-MVM Veszprémet

kézi_MKB-MVM Veszprém LOGÓNyílt levélben fordult a horvát médiához a CO Zagreb férfi kézilabdacsapata, amelyből az derül ki, hogy az MKB-MVM Veszprém tegnap, harkivi veresége a fair play és a sportág anti-propagandája volt. A győztes Motor Zaporizzsja a váratlan győzelemnek köszönhetően egy ponttal előzte meg a zágrábiakat a Bajnokok Ligája A-csoportjában, és jutott tovább a nyolcaddöntőbe. A horvátok ellenben lemaradtak a BL-folytatásról – írja az nso.hu.

A horvátok emlékeztetnek arra, hogy a magyar és az ukrán együttes az ősszel – október 10-én – rendkívül egyoldalú mérkőzést vívott egymással, a veszprémiek 17 góllal (44–27) nyertek. Lendületük aztán a folytatásra is kitartott, nyolc győzelemmel és egy döntetlennel, már biztos csoportlesőként várták a csoportkör utolsó fordulóját. A papírforma szerint Harkivban is simán kellett volna nyerniük. A zágrábiak erősen kiéreztek a tétnélküliséget a veszprémiek ukrajnai játékán, amellyel viszont lehetőséget adtak az amúgy nem túl fényes mutatókkal rendelkező ellenfélnek arra, hogy megelőzzék a Zagrebet. Ezzel pedig nemcsak a horvátoknak okoztak nem veszteséget, hanem áttételesen a sportágnak is.

Az ukránok és a horvátok külön meccse azonban azt mutatja, egyenlő erők csatázták a csoportban, mindkétszer a pályaválasztó nyert ebben a leosztásban. A Zaporizzsja 31–30-ra, a Zagreb 33–27-re. Amíg azonban az MKB-MVM a 3. fordulóban lehengerlő diadalt aratott Horvátországban (33–22), addig Ukrajnában sikerült elveszítenie veretlenségét.

Azt azért ne felejtsük el, hogy a Veszprém erősen tartalékos kerettel vágott neki az ukrajnai kirándulásnak, több kulcsembere sérült, nem beszélve a politikai helyzetről. Az EHF csütörtökön adta a veszprémiek tudomására, hogy márpedig a kijevi történtek ellenére el kell utazniuk a meccsre. Más kérdés: a döntéshozók nem a saját személyes épségüket tették ezzel kockára. A veszprémiek facebook oldalán olvasható rövid bejegyzésből megtudhatjuk: a meccs után hazafelé kemény megmozdulásokat láttak Harkivban is, tehát nemcsak Kijevre korlátozódnak a harcias események. Voltak verekedések is, méghozzá bottal, fegyvereket azonban ők nem láttunk. A buszuk viszont így is csak lépésben tudott haladni a főtér környékén.

Sérülésektől tizedelve, téttel nem bíró találkozón pályára lépni egy olyan országban, amelyben szinte polgárháborús állapotok uralkodnak, nos, hasonló előzmények után alighanem sokkal többet más sem lett volna képes kihozni egy ilyen találkozóból, amely viszont az ellenfélnek kiemelten fontos, mintegy utolsó szalmaszál. Mindez független az erőviszonyoktól, független a veszprémiektől.

(Forrás: NSO.hu)

 

This entry was posted in Egyéb and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.