A csapatverseny már nem sikerült a cselgáncs Eb-n

csel_Eb, női csapat,  14. 04. 27.

Összesen három mérkőzést vívtak csapataink a montpellier-i Európa-bajnokság zárónapján, s bár megszorongattuk Portugáliát és Nagy-Britanniát, egyiket sem sikerült megnyerni. A nők a hetedik helyen zártak, a férfiak helyezetlenül búcsúztak.


Sok szó esik róla, hogy a judós csapatverseny is bekerülhet az olimpiai programba, s magunk között szólva Tokió sikeres pályázatával (2020-ban újra a japán főváros rendezi a nyári játékokat) erre óriási nagy az esély. Emiatt igyekeznek az eddigieknél komolyabban venni a csapatversenyeket a különböző világversenyeken is.

Ez Montpellier-ben csak „félig” sikerült, a „gyilkos” olimpiai kvalifikációs sorozat közelgő rajtja miatt sokan döntöttek úgy, hogy nem kockáztatnak meg egy esetleges sérülést, erre jó példa, hogy a nőknél például nem is nevezett a címvédő holland válogatott. A mieink sem a legerősebb összeállításban álltak oda, pedig azzal akár az aranyért is eséllyel harcba szállhattunk volna.

Férfi válogatottunk az idén nem túl acélos portugál csapattal került szembe. A luzitánok egy árva bronzéremmel zárták az egyéni küzdelmeket, azt is a hölgyeknél szerezte Telma Monteiro, ám a férfi válogatott ellenünk igyekezett köszörülni a csorbán – sikerrel: 3–2 arányban a portugálok nyertek, s léptek végül tovább. A magyar válogatott Zámbori Bence (66, Honvéd-Kipex), Hagyó Gábor (66, Honvéd-Kipex), Kiss Norbert (73, Atomerőmű SE), Csoknyai László (81, Atomerőmű SE), Krizsán Szabolcs (81, Honvéd-Kipex), Tóth Krisztián (90, KSI SE) Fogasy Gergő (90, Kecskeméti JC) összeállításban nevezett a csapatversenyre.

A nőknél – ahol Keller Bettina (52, Pécsi KSE), Szabó Katinka (57, Varga Cseppek), Gercsák Szabina (63, Hell-Miskolci JC) és Szabó Franciska (70, Varga Cseppek) képviselte a színeinket – sem jártunk sokkal jobban, előbb a németektől szenvedtünk 5–0 arányú vereséget, aztán a britekkel sikerült szorosabb meccset vívni, de végül 3–2-re az ellenfél nyert. Mivel a nőknél összesen kilenc csapat indult, a mieink a hetedik helyen zártak.

A férfiaknál a papírformának megfelelően a címvédő grúz válogatott diadalmaskodott, amely az aranyéremig vezető úton két legyőzte két legnagyobb riválisát, a francia és az orosz együttest. Az aranyérmes Grúzia, az ezüstérmes Oroszország lett, míg a dobogó harmadik fokára Franciaország és Németország ért oda. A nőknél francia-német döntő végén a hazai publikum ünnepelhetett, míg a bronzérmes helyekre Szlovénia és Lengyelország válogatottja futott be.

(Forrás: judoinfo.hu)

This entry was posted in Blog and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.