A Csepel a harmadik helyről indulva lett birkózó csapatbajnok!

Gulyás István birkózó fejkendővel_JP

Még a látszatát is szeretném elkerülni annak, hogy bárkinek is udvarolnék, amikor elismerő szavakat mondok. Ezt előre bocsátva merem kijelenteni, hogy Sike András olimpiai bajnok birkózó igenis ért sportágához. Amikor a szerdai csapatbajnoki döntő esélyeiről kérdeztem, egészen pontos előzetes prognózist adott, amely szinte szóról szóra bekövetkezett. Győzött az első fordulót követően a legrosszabbul állt Csepel gárdája, a Ferencváros maradt a második helyen, míg a rendkívül tehetséges fiatalokra építő dorogiaknak az első helyről hátrébb kellett lépniük a dobogó harmadik fokára.

Bár Gulyás István már sok éve a magyar szabadfogású birkózók szövetségi kapitánya, nyílt titok, hogy civilben a csepelieknek is osztogatja nyilván értékes tanácsait. Ezt a tősgyökeres csepeli Gulyás – aki tíz évig birkózott is a piros-kékeknél –   soha nem is tagadta. Most is szívesen elmondta benyomásait, amelyeket a Csb-döntő visszavágóján, a Gerevich Aladár nevét viselő, egykori Nemzeti Sportcsarnokban megrendezett, a Csepel végső sikerét hozott visszavágókon szerzett.

„Rendkívül jó hangulat uralkodott a szinte telt ház előtt lebonyolított összecsapásokon, amelyen a legfontosabb szakmai változást a ferencvárosiak idei bajnokának, a 60 kilós Krasznai Bálintnak a kiesése jelentette. Öröm az ürömben viszont, hogy az izomszakadás miatt az idei, budapesti világbajnokságról távol maradni kényszerült Bácsi Péter már szőnyegre tudott lépni és nyert is meccset az FTC-nek, méghozzá egy súlycsoporttal feljebb, a 96 kilósok összecsapásán.”

Bácsi Péter emel_JP

 – A Ferencváros a körülmények ismeretében kitűnőt nyújtott és végül az előkelő, második helyet szerezte meg. De hogyan lett bajnok az első félidőt követően még a harmadik helyen szerénykedett Csepelből?

„Miután a Ferencváros ellen sikerült a Csepelnek 14-13-ra nyernie, a döntés a Dorog elleni összecsapásra maradt. A négy szabad- és három kötöttfogású párosítás eleve kedvezőbbnek tűnt a csepeliek számára, ahol ráadásul éppen az én fiam, a 74 kilós Gulyás Zsombor győzni volt képes a dorogiak egyik ásza, Jaeger Krisztián ellen. Így az utolsó, a 120 kilósok ütközete előtt a Csepelnek már az is elég lett volna a végső sikerhez, ha Smik Attila nem pontnélküli vereséget szenved, tehát legalább egy pontot ő is csinál. Attila azonban nem érte be ennyivel, hanem izgalmas csatában kétvállal verte a dorogiak azeri vendégbirkózóját.”

– Ön kettős minőségben nézte végig a Csb-visszavágóit, s nyilván árgus szemekkel figyelte a válogatottjelöltek teljesítményét. Tőlük mit látott?

„A Csepelt már dicsértem, a Ferencvárosban Bácsi Péter mellett a korábbi junior világbajnok, Németh Iván dolgozott kiemelésre méltóan, a csepeliektől még Gyurics Gergőt és Lukács Norbertet jelölnék a jük közé, míg a dorogiaknál Torba Erik és a kitűnő nevelőedző, Lévai Zoltán azonos nevű fia érdemel külön is említést.”

 

 

This entry was posted in Blog and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.