A Csepregi Gábor-Galambos Péter duó ismét fölényes győzelmet aratott!

MESZ-logo_3MESZ-logo_3MESZ-logo_3evez_Csepregi_Galambos_JPP Nem vette pártfogásába az időjárás a szegedi válogató verseny első napján a részvevő versenyzőket. A délelőtti napos, szeles időt délutánra felváltotta a meteorológiai előrejelzésben megjósolt viharos, esős, változó szélerősségű, és széljárású időjárás, mely plusz feladatok megoldására késztette a válogatottságra pályázó versenyzőket, csapatokat.

A délutáni döntők előtt a hagyományoknak megfelelően a MESZ képviseletében dr.Regényi Tamás elnök, az ATIVIZIG képviseletében Kádár Mihály és Kemény László, a Szegedi Vízisport Egylet képviseletében Petrovics Kálmán klubigazgató, és Sebesvári Mihály evezős szakosztályvezető megkoszorúzták a szegedi evezőspálya létrehozásában és a szegedi evezés újraélesztésében kiemelkedő szerepet játszó dr. Simádi Béla, dr. Kereszti Béla, Breinich Miklós, és Soós István a pályán található evezős szobornál lévő emléktábláját.

A felnőttek döntőit a nagy érdeklődésre számot tartó férfi könnyűsúlyú kétpárevezősök versenye nyitotta meg, ahol a velencei válogató versenyen győztes Galambos Péter (Vác VEC) – Csepregi Gábor (Danubius NHE) kettősnek most sikerült ismét magabiztos elsőséget szereznie. Így eldőlt, hogy ők képviselhetik ebben a számban hazánkat a május végén, Belgrádban megrendezendő Európa Bajnokságon. A tavalyi U23-as VB 4. helyezett, most második helyezett Matyasovszki Dániel – Pozsár Bence kettes versenyzése a továbbiakban ketté válik: míg Matyasovszki könnyűsúlyú egypárevezősben, addig Pozsár könnyűsúlyú négyesben fog szerepelni a nemzetközi versenyeken.

evez_Matyasovszki Dániel közelről

Matyasovszki Dániel egypárevezésben indul a belgrádi Eb-n

 A könnyűsúlyúakat a felnőtt válogatottság szempontjából fontos férfi váltott evezős szakág kormányos nélküli kettes versenye követte, ahol a Juhász Adrián – Simon Béla (Tisza EE) kettes magabiztosan utasította maga mögé a későbbi nemzetközi versenyeken U23-as korosztályban induló Csányi Péter – Vancsura Bendegúz (Bajai SSC) „trónkövetelő” kettest. Arról, hogy Simonék az augusztus végi amszterdami világbajnokságon milyen hajóegységben indulnak majd, arról a későbbi nemzetközi versenyeredmények birtokában születik majd döntés.

A váltott evezős szakág könnyűsúlyú műfajában a Lőrinczy Péter (Külker EK) – Vermes Péter (Bajai SSC) kettes megtartotta ősz óta tartó elsőségét, így ők indulhatnak majd az EB könnyűsúlyú kormányos nélküli kettes mezőnyében, míg a 2.-3. helyezett Vallyon Bence (Tisza EE) –Krpesics Péter (Csepel EK); Priváczki Ákos – Baka Sándor (Szegedi VE) felnőtt, ill. U23 négyesben indulnak majd nemzetközi versenyeken a VB indulási jogosultság megszerzésének reményében.

A női párevezősök kétpárevezős versenyében a Bene Dorottya – Polivka Dóra (Danubius NHE) könnyűsúlyú U23-as páros szerzett magabiztos győzelmet, és ebben az összeállításban bizakodva vághatnak neki a másfél hét múlva kezdődő duisburgi nemzetközi versenynek. A mezőnyben induló többi felnőtt női párevezős további nemzetközi szerepléséről a holnapi négypárevezős versenyben elért eredmény alapján dönt majd a szövetségi kapitány.

A nap utolsó két számában a férfi kétpárevezősben a Pétervári-Molnár Bendegúz – Papp Gergely (Budapest EE) kettesnek és a férfi négyesek mezőnyében a Széll Domonkos (Csepel EK) – Tari János (Szegedi VE) – Juhász Adrián – Simon Béla (Tisza EE) összeállítású egységnek szinte csak a stopperóra volt a legnagyobb ellenfele. Mivel sajnos a hazai ellenfelek nem késztették még nagyobb erőfeszítésre a szinte csak magukat ösztökélő egységeket, így az igazi megmérettetést számukra a nemzetközi mezőny csapatai jelenthetik majd.

A második versenynap legnagyobb csemegéjének a Galambos – Csepregi, Pétervári – Papp férfi kétpárevezős, valamint a felnőtt (Széll- Tari- Juhász – Simon) és az U23-as négyes (Priváczki – Baka – Vallyon – Szigeti) összecsapás jelenti majd, melyek remélhetőleg komfortosabb időjárási körülmények között zajlanak majd.

(Forrás: MESZ, fotók: JochaPress)

 

This entry was posted in Egyéb and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.