A debreceni hokisok is meccselnek Csíkszeredában

HSC CSikszereda_MIhalyEgy hónap múlva, szeptember 19-én rajtol a jégkorong MOL Liga 2014/2015-ös idénye. 

A nemzetközi nyílt jégkorong bajnokságban résztvevő csapatok már mind jégen készülnek, többen már barátságos mérkőzéseket is játszottak. A HSC Csíkszereda az új idényre való felkészülés jegyében kedden vívja első mérkőzését.

Elutazott vasárnap késő este Felvidékre a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata, a gárda kedden vívja első felkészülési mérkőzését. A csapat Poprádon a szlovák másodosztályban szereplő MHK 32 Liptószentmiklós gárdája ellen lép jégre, csütörtöktől pedig a Tátra-kupán vesz részt a csíki gárda.

Christer Dreberg vezetőedző Poprádon minden nap jeges edzést tervezett be. Meccsnapokon egy délelőtt edzést, míg azokon a napokon, amelyen nem lesz összecsapás két edzés is szerepel a programban. A csíki csapat a szombaton a Tátra-kupa utolsó mérkőzése után utazik haza Csíkszeredába.

Az utazó keret:
Kapusok: Adorján Attila, Kozuch Stanislav, Ruczuj Gellért.
Hátvédek: Bors Huba, Gecse Hugó, Pál Zsombor, Nagy István, Papp Szabolcs, Salló Alpár, Machacek Petr, Jabornik Heinrich.
Csatárok: Bíró Tamás, Bíró Ottó, Bíró Gergő, Bíró Mátyás, Farkas Tamás, Geréb István, Hildebrand Szabolcs, Iszlay Gergő, Mihály Ede, Molnár Zoltán, Molnár Zsombor, Rokaly Norbert, Tranca Daniel, Satek Michal, Sjolund Niklas.

A csapattal csupán két játékos nem utazott el. A sérvműtétből lábadozó Moldován Ervin, illetve a fiatal kapus Onodi Ottó, akit a klub vezetősége kölcsönadott a Galaci Dunareának.

A fiúk a felvidéki mérkőzés sorozat után sem fognak unatkozni, hiszen jövő hétvégén egy újabb nemzetközi tornán vesznek részt ezúttal Csíkkarcfalván, a Felcsík-kupán. Christer Dreberg legénysége sorozatban a Bukaresti Steauával, a Gyergyószentmiklósi Progymmal és a Debreceni HK-val fog megmérkőzni. Utóbbi találkozót kivételesen nem Karcfalván, hanem Csíkszeredában rendezik, amely egyben a HSC hivatalos bemutatója is lesz.

Tátra-kupa
Csütörtök: Szlovákia U20 – HC Steelers Kapfenberg (16 órától); HK Poprád – HSC Csíkszereda (19).
Péntek: HSC Csíkszereda – Szlovákia U20 (16); HK Poprád – HC Steelers Kapfenberg (19).
Szombat: HSC Csíkszereda – HC Steelers Kapfenberg (16); HK Poprád – Szlovákia U20.

Felcsík-kupa
Augusztus 29., péntek: Debreceni HK – Gyergyószentmiklósi Porgym (17), HSC Csíkszereda – Bukaresti Steaua (20).
Augusztus 30., szombat: Bukaresti Steaua – Debreceni HK (17), HSC Csíkszereda – Gyergyószentmiklósi Porgym (20).
Augusztus 31., vasárnap: Bukaresti Steaua – Gyergyószentmiklósi Progym (17), HSC Csíkszereda – Debreceni HK (19, Csíkszeredában rendezik).

(erdély.ma)

This entry was posted in Blog and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.