A Dunaújváros rögtön kiesett a Magyar Kupából

Boor ZoltanA hétvégi ferencvárosi stadionavató árnyékában elkezdődtek a küzdelmek a labdarúgó Magyar Kupában, ahol idén már az első fordulóban érdekeltek az elsőosztályú csapatok is.

Ennek megfelelően az első körben az NB I-es csapatok alacsonyabb osztályú együttesekhez látogatnak. Mivel a stadionavató FTC-Chelsea mérkőzés miatt az OTP Bank Ligában elhalasztották a Ferencváros-Dunaújváros mérkőzést, így a Fejér megyei gárda már szombaton pályára léphetett a Magyar Kupában.

A hivatalosan az elsőosztályba a Pálhalma SE liszenszével visszakerült Dunaújváros az egykori Dunaferr “romjain” éledt újjá. Dobos Barna csapata nagyon rosszul kezdte az idényt, hiszen a Dunaújváros előbb a Bozsik-stadionban majd Székesfehérvárott kapott ki 3-0-ra. Ráadásul a Sóstói Stadion a Dunaújváros hazai pályája is lesz, amíg el nem készül a televíziós közvetítéshez szükséges villanyvilágítás kiépítése.

Cserna Gábor Dunaújváros polgármestere a napokban elmondta, hogy a stadion felújítására a kormánydöntés értelmében bruttó 600 millió forint áll rendelkezésre. A fennmaradó összegből a jelenlegi pályatestet fűthetőre cserélik, vadonatúj eredményjelző táblát helyeznek el és a korábban kihelyezett székeket felújítják és a hiányokat pótolják. A villanyvilágítás kiépítésének bekerülési költség nettó 190 millió forint.

A helyiek úgy számolnak a Puskás Akadémia elleni hazai mérkőzést, a kilencedik fordulóban, szeptember végén már Dunaújvárosban rendezhetik. Micsoda megyei rangadó lesz az…

De visszatérve a Magyar Kupához. A Dunaújváros két elsőosztályú vereség után Békés megyébe a harmadosztályú Orosházához látogatott. A szombat délutáni mérkőzésen mindössze 200 néző volt a Mátrai Sándor-stadionban. Az Oroscafe.hu beszámolója szerint A vendégek a mezőnyben többet birtokolták a labdát, támadásaik veszélyesek voltak. Bordás kapus több bravúros védése óvta meg az OFC-t a góltól, és amikor már a kapus is tehetetlennek bizonyult, akkor többször a kapufa mentett.

A mérkőzés hajrájában már mindenki a hosszabbításra gondolt, amikor a 82. percben megszereztük a győztes gólt. Juhász sokadik remek indítását Styecz hatalmas sprinttel elérte az oldalvonal előtt, egyből a felfutó Ferenczi Mátéhoz játszott, középpályásunk 12 méterről a védője szorongatásából lőtt a rövid sarokba, 1-0.

Magyar Kupa, 1. forduló:

Orosháza FC – Dunaújváros-PASE 1-0 (0-0)

Gól: Ferenczi Máté (82.)

Kvasznovszky József: – Mentalitásban és lelkesedésben ellenfelünk fölé nőttünk, a többi már jött magától.
Dobos Barna: – Gratulálok az Orosházának a továbbjutáshoz. Vereségünk oka, hogy nem tudtuk értékesíteni a helyzeteinket.

Szóval egy lelkes NB III-as amatőr gárda megleckéztette azt a csapatot, amely éppen most kap 600 millió forint a stadion felújítására az államtól. A “profi” Dunaújváros-PASE három mérkőzésen kapott hét gólt és egyetlenegyet sem rúgott.

Ami hasonlóan rejtélyes, mint a Bermuda-háromszög, hogy a Dunaújváros NB I-be való feljutásával Fejér megyének három darab elsőosztályúnak mondott, “profi” labdarúgó-csapata lett. A Videoton, a Puskás Akadémia és a Dunaújváros az új magyar labdarúgó arany háromszögben kb. 80 kilométeren belüli körben található. A székesfehérvári stadiont már felújították, Felcsúton ott a csili-vili ékszerdoboz és hamarosan Dunaújvárosban is felkapcsolhatják a reflektorokat. A Videoton évek óta idegenlégiós játékosok és edzők kísérleti telepe, a Garancsi “stróman” István a csapatba beleölt súlyos milliói eddig nem igazolták az “eredmények”. Portugál trénerek után most a spanyol Joan Carillo próbálkozik meg a lehetetlennel.

A szerényebb Puskás Akadémia idei első hazai mérkőzésére mindössze 300 néző volt kíváncsi Felcsúton. A vendég Pécsi MFC vezetett, ám végül egy pécsi öngóllal egyenlítettek a hazaiak. Ugyanezen a hétvégén a Videoton-Dunaújváros megyei rangadón is kongott az ürességtől a Sóstói Stadion, Székesfehérvárott sem volt 400 nézőnél több.

Nagy öröm lesz Fejér megyében az OTP Liga 29. fordulójában, amikor a Dunaújváros, a Puskás Akadémia és a Videoton is hazai pályán fog játszani. Egy május végi stadiontúrát mindenesetre megér a három mérkőzés…

Fotó: Rajki Judit

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.