A Fehérvár AV19 a Villach ellen kezdi az EBEL-szezont

AV19Pénteken, 19.15-kor a játékvezető leejti a pakkot a jégre az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban és elkezdődik az EBEL 2014/2015-ös szezonja. A Fehérvár AV19 a Villach SV-t fogadja a nyitányon. 

A Fehérvár AV19 a következő hónapokban 11 ellenféllel, osztrák, szlovén, cseh és olasz riválissal is megharcol. A cél, hogy ismét a liga legjobb nyolc csapata között zárjanak az Ördögök.

​- Nagyon nehéz menet lesz, elképesztően hosszú, 54 mérkőzéses sorozat ​- mondta Ocskay Gábor szakosztály-igazgató. ​– Óriási bravúr kellene, hogy az alapszakasz végén az első hatban zárjunk és máris biztosítsuk a helyünket a rájátszásban, erre az eddigi hét szezonunkból csak egyszer volt példa. Sokkal reálisabbnak tűnik, hogy a tízmeccses középszakaszban végezzünk az első két hely valamelyikén, amely szintén play-offot ér. Nagyon fontos lenne a remek hazai szereplés, az előző szezonban idegenben jobb volt a mérlegünk, mint itthon, ezen változtatni kell. 

A csapat a szezonnyitón saját pályáján kezdheti ismét oroszlánbarlanggá ​- Ördögök esetében a vendégek számára pokollá ​- változtatni a Raktár utcai létesítményt.

​- Fontos a jó rajt ​- folytatta Ocskay. ​– Olyan ez, mint a színházi előadás, amelynek első tíz perce meghatározza, hogy leköt-e minket a darab, vagy nem érezzük jól magunkat a produkció közben. Sajnos az elmúlt hetek sérüléshulláma miatt felmerülhetnek kétségek, de jó lenne a szezon elején eredményesnek lenni. Már csak azért is, hogy minél több szurkoló, szimpatizáns, lehetséges támogató jöjjön a meccseinkre. Úgy gondolom, a védekezésünkön múlhat a szereplésünk, az előszezonban sok gólt kaptunk, hátul hatékonyabbnak kell lenni.

Persze stabilabb védekezés nem elég önmagában, ha a csatárok nem veszélyesek. Ebből a szempontból nem áll rosszul a Volán, a légióstámadók beleillenek a szakmai elképzelésekbe, és szerencsére nyáron olyan magyar fiatal csatárokat is sikerült hazacsábítani, akiktől sok pontot várhat a szurkolósereg.

​- Nem kellett megszoknom sok újdonságot, igazából minden nyáron együtt készülhettem a csapattal, tudtam, mi vár rám, a csapat magját is ismertem -​ mondta az egyik nagy visszatérő, Kóger Dániel. ​ Úgy érzem, nagyszerű brigádunk lesz, de sokat kell még dolgoznunk, a szakmai stáb is azon van, hogy a hibáinkat, hiányosságainkat minél gyorsabban eltüntessük.

Azt a felkészülési mérkőzéseken láthattuk, hogy Kóger Dániel kiváló formában kezdte a szezont, ám egy nem várt sérülés a szélső dolgát is megnehezítette.

​- Igen, két hetet ki kellett hagynom, a térdemben beszakadt az ízületi tok. Volt szó róla, hogy atroszkópos operációra lesz szükség, de szerencsére erre nem került sor.

Az edzőmérkőzéseken az is kiderült, hogy a Frank Banha-Bartalis István-Kóger Dániel támadótrió sok borsot törhet az ellenfelek orra alá a szezon során.

​- Szerencsére már a felkészülés kezdetekor remekül megértettük egymást, és az idő előrehaladtával ez csak egyre jobb lesz. Nagyon fontos, hogy eredményesek legyünk és gólokat szerezzünk, ha így lesz, sokáig együtt játszhat ez a hármas. 

FEOL.hu

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.