A FINA-elnök reagált Hosszú Katinka kritikájára

MarculescuA vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) jelentősen megváltoztatta a szabályokat a 2017-es úszó világkupa-sorozatra.

Az elmúlt öt év összetett győztese, a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka élesen kritizálta az új rendszert.

A FINA Budapesten tartózkodó ügyvezető igazgatója, Cornel Marculescu az ATV-nek rövid interjút adott a világkupát érintő változásokkal kapcsolatban. A sportvezető elmondta: Gyárfás Tamásnak, a FINA alelnökének nincs köze a lebonyolítási rendszerben történt módosításokhoz. Az a FINA Úszó Technikai Bizottságának javaslatára született meg, és egy év tapasztalatai alapján vonják le a végső következtetéseket, hogy az újítás beválik-e.

Marculescu hangsúlyozta: a kilenc állomásból álló sorozat megrendezése több mint 6 millió dollárba kerül a FINA-nak, amelyből több mint 2 millió a pénzdíj.

A FINA szándéka az, hogy ne csak néhány, hanem minél több világklasszis úszó vegyen részt a sorozat versenyein, és hogy az a lehető legizgalmasabb legyen. Ennek elősegítése érdekében

a legjobbak minden költségét a FINA magára vállalja.

A vk-pénzdíjak a korábbiakhoz képest emelkedtek, hiszen a jövőben nem az első három, hanem az első hat helyezett részesül anyagi elismerésben.

„Úgy gondolom, Katinka egy fantasztikus úszó, a férje pedig szintén egy nagyszerű edző” – fogalmazott Cornel Marculescu, aki biztos abban, hogy a házaspár a jövőben is élvezni fogja a világkupa-sorozatot.

Hosszú Katinka 2012 óta minden évben megnyerte a sorozat összetett pontversenyét, csak tavaly 386 ezer dollárt (106 millió forint) keresett és 73 aranyérmet gyűjtött.

Az úszók idei világkupa-sorozata, melyet 25 méteres medencében rendeznek, augusztus 2-án kezdődik Moszkvában.

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.