A Fradi nem fogadja el az EHF döntését

Jeney Zsolt Akos2Az FTC-Rail Cargo Hungaria vezetősége kedd délután sajtótájékoztatót tartott a Népligeti Edzőközpontban. Jeney Zsolt Ákos szakosztályvezető elmondta, hogy elemezni fogják a kialakult helyzetet, bíznak az EHF bölcsességében, nem hoznak elhamarkodott döntéseket.

Vasárnap este a Ferencváros a német Lipcse otthonában játszott sorsdöntő BL-selejtező mérkőzést. A rendes játékidő végén 34-33-as állásnál vitatott szituáció alakult ki, arról, hogy időntúli szabaddobás jár-e vagy pedig még van hátra kettő másodperc. A zsűri végül amellett döntött, hogy még van hátra két másodperc, az utolsó pillanatban a németek gólt dobtak, a magyar szakvezetés szerint azonban a lövés dudaszó után történt, ezért a büntetőlövések helyett a mérkőzést le kellett volna fújni. A klub hétfőn megóvta a találkozót, amelyet formai okokra hivatkozva az EHF elutasított.

– Azért hívtuk össze a sajtó képviselőit, hogy elmondjuk, mi történt a Lipcse-Ferencváros mérkőzés végén – kezdte Jeney Zsolt Ákos. – Az FTC képviselői a lefújást követően jelezték a helyszínen tartózkodó EHF-delegáltnak, hogy óvni szeretnénk. Lipcsében volt velünk egy nemzetközi jogász, valamint az óváshoz szükséges ezer euró is rendelkezésünkre állt. A zsűri asztalnál azt a tájékoztatást kaptuk az EHF képviselőjétől, hogy nem kell leadnunk az írásos óvási szándékunkat egy órán belül, sőt ezt az állásfoglalást mi írásban is megkaptuk. Az eljáráshoz szükséges ezer eurót az EHF-nek átadtuk. Azt mondták, hogy az óvást hétfőn 17 óráig kell leadnunk, mi pedig ennek megfelelően hétfőn 12 óráig e-mailben, és faxon is elküldtük a szükséges dokumentumokat. Ez ma azért is érdekes, mert ma azt a tájékoztatást kaptuk, hogy nem adtuk be az óvást egy órán belül, így az óvásunkat formai hiányosságok miatt elutasították. Mi úgy gondoljuk, hogy helyesen jártunk el. A helyzetbe nem nyugszunk bele, igazunkat bíróságon nemzetközi jogászokkal együtt megvédjük.

– Súlyos kudarcként éljük meg, ami a lipcsei BL-selejtezőn történt. Nem kívánunk elhamarkodott döntéseket hozni, hiszen 10 éves program közepén tartunk. Ki kell értékelni ezt az időszakot, hiszen a tavalyi évünk sem volt sikeres. Az elmúlt időszak eredményeit, sikereit és kudarcait értékelni fogjuk, ez lesz az elkövetkezendő időszak legfontosabb feladata. Egy korszak a ferencvárosi újkori kézilabda történelmében lezárult. A csapat vezetőedzője továbbra is Elek Gábor. Azzal, hogy most is itt ül mellettem, ezt alapvetően demonstráljuk. Nem kívánunk most semmilyen célt meghatározni, mivel a legfontosabb célunk a BL-be jutás, és ez még kérdéses. Bízunk az EHF döntésében – nyilatkozta Jeney Zsolt Ákos.

Fradi.hu

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.