A Fradi Sportágválasztón is a foci volt a legnépszerűbb

IMG_4526_TSElőször adott otthont a Ferencváros Népligeti sporttelepe sportágválasztónak. Annak ellenére, hogy a zöld-fehér klubot nem kell senkinek bemutatni, ezúttal olyanok is érkeztek a sportágválasztóra, akik máskor nem jutnak el a Fradihoz.

Természetesen a labdarúgás vonzotta a legtöbb gyereket. Ide korosztálytól függetlenül érkeztek a focisták. A legkisebbek, a 7-10 évesek vegyesen, azonnal két csapatba osztva egymás elleni játékkal múlatták az időt, miközben szakértő szemek figyelték a gyerekek mozgását. A mezőnyben volt, aki már rendes focicipőben, sportszárral, sípcsontvédővel rúgta a bőrt, míg másoknak megtette egy sima tornacipő. Persze, a helyszínhez méltóan a zöld-fehér mezt viselő gyerkőcökön kívül volt itt számtalan külföldi mez és felszerelés, a brazil színektől a spanyol szerelésig.

A háttérben a szülők adták a támogatást és időként frissítővel kínálták csemetéjüket. Volt, aki két helyzet között futott le a pályáról apához, anyához frissíteni, míg másokat szülői szigorral kellett leparancsolni a fűről. Ők csak ekkor voltak hajlandóak inni, felfrissülni.

A nagyobbakkal külön foglalkozó edzők már feladatokat adtak ki és ellenőrizték a megvalósítást is. Labdatartás, passzolás volt repertoáron, míg a lányok már a Rivaldo-cselt gyakorolták.

IMG_4480

Bajor László utánpótlás szakmai koordinátor figyelte a gyerekeket, miközben sorra érkeztek hozzá a szülök különböző kérdésekkel.

Bajor László elmondta: “Az első Fradi Sportágválasztón nagyon szép számú gyerek jelent meg, sokan, többféle korosztályból jöttek. Voltak nagyobbak is, akikkel külön edző foglalkozott”. Kiderült, hogy a labdarúgó szakosztály népszerűsége, ismertsége miatt is érkeznek gyerekek a Ferencvároshoz. “A Fradinak van egy olyan patinás neve, hogy toborzás nélkül is jönnek. Folyamatosan hívnak a szülök, érdeklődnek és hozzák a gyerekeket” – tette hozzá Bajor László.

Kérdésre válaszolva a nevelő edző hozzátette: “A Ferencvárosban hat éves kortól már szervezett keretek között focizhatnak a kiválasztott gyerekek, most viszont láttam olyan 2010-es kisfiút, akit elhívtam hozzánk. Ha szükséges korosztály szerint tovább bontjuk a csoportokat”.

Kiderült, hogy egy nappal a sportágválasztó után kezdődik a Népligetben a hagyományos nyári táboroztatás, ahová nemcsak ferencvárosi gyerekeket várnak. “Nyári táboroztatás minden évben van, saját és külsős játékosainknak szeretnénk biztosítani a nyári elfoglaltságot. Bárkit, aki szeretné eltölteni az időt, azt nagy szeretettel várunk. Akár itt is felfigyelhetünk egy-egy tehetségre. Volt olyan nyár, amikor a focitáborban felfigyelt gyerekeket hívtuk vissza, választottuk ki.” – tette hozzá.

Szóba kerültek a lányok is, kiderült, hogy ők már annyira megerősödtek, hogy ott is több korosztályban foglalkoznak a lányokkal, míg korábban a legkisebb fiú csoportokba bekerülhettek lányok is.

Fradi focitábor

This entry was posted in Hírek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.