A Fradit bajnokesélyesnek tartja a távozóban lévő Détári Lajos

Détári Lajos_fotó_Nemzeti SportAz országot babonából még nem árulta el, annyit azonban igen, hogy Európán kívüli edzői ajánlata van. A legutóbb a Fradi kispadján ülő Détári Lajos futballedző a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában elmondta, itthon inkább NB II-es feljutó ambíció érdekelné, mintsem egy NB I-es csapat benntartása. A tréner szerint volt játékosai közül Jova Levente fejlődött a legtöbbet idén, a Fradi pedig két-három igazolással jövőre bajnokesélyes lesz.

„A jövőmről egyelőre annyit tudni, hogy van egy ígéretes és komoly külföldi ajánlatom, túlvagyunk egy tárgyaláson, várom a válaszukat, szívesen mennék. Az országot még babonából nem árulom el, legyen elég annyi: nem közeli a célpont, hanem Európán kívüli klubról van szó. A megkeresésben biztos volt szerepe a Fradi-edzőségemnek, hiszen ez kiváló ajánlólevél” – árulta el Détári.

Hozzátette: „Nem zárkózom el persze a magyar kispadoktól sem, sőt. Ha megkeresne egy ambiciózus, NB II-ből feljutni vágyó csapat, illetve egy NB I-es, amely szeretne bent maradni? Habozás nélkül a másodosztályút választanám, az a feladat szakmailag jobban érdekelne, az óriási kihívás.”

 

„A labdarúgással töltöm a napjaimat, meccseket, edzéseket látogatok, figyelem az utánpótlást is. A Ferencvárossal nagyon jó a kapcsolatom a mai napig, tisztességgel váltunk el, szorítottam nekik, hogy odaérjenek az első háromba. Az új edzővel jól teljesített a Fradi, s ha még igazolnak egy-két, minőségi játékost, a következő bajnokságban az aranyért szállhatnak harcba” – jelezte a volt Fradi-edző.

„Úgy érzem, még én is hozzátettem valamicskét ehhez a bajnoki szerepléshez, ha csak mondjuk kétszázaléknyit is. Ma is figyelemmel kísérem az általam helyzetbe hozott fiatal labdarúgók sorsát, általában is végig szoktam kísérni a felfedezettjeim teljes karrierjét, akik gyakran hívnak tanácsokért. Hogy kik fejlődtek a legtöbbet idén? Jova Levente hatalmasat lépett előre, Orosz Márk, Batik Bence és Holman Dávid is bizonyították, a jövő játékosai. A légiósok közül kiemelném Besicet, Leonardót és Jennert, üde színfoltok voltak a magyar futballban” – értékelte a csapatot egy egykori világválogatott focista.

Forás: DIGI Sport – Reggeli Start, fotó: Nemzeti Sport

This entry was posted in Egyéb and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.