A gól nem volt gól, viszont a Ferencváros magának kereste a bajt

Tomori Zsuzsa, 440Tomori Zsuzsa kilenc gólja után nagyokat hibázott

Újabb tengerikígyóval jellemezhető ügy elé néz a magyar sportélet, konkrétan pedig a Ferencváros női kézilabda csapata. A Lipcsében hétméteres dobásokkal 39-38-ra elveszített BL-feljutási döntőt követően maradt ez a lehetősége a népligeti zöld-fehéreknek. Szögezzük le a legelején: a gól (aki figyelt, egyértelműen ézékelhette!) időn túl esett. A duda már régen szólt, a labda még mindig csak útban volt Tomasevic hálójába.

Az FTC-nek tehát 34-33-ra kellett volna nyernie. Remélhetőleg a többmenetes óvási csatában ez végül beigazolódik majd. Ám – ha már így alakultak a dolgok – azt mindenképpen hiányolom, hogy a Fradi által elkövetett súlyos hibákról igen csak kevés szó esik. Pedig ha azokat nem követik el Elek Gábor tanítványai, akkor nem jön létre ez a faramuci helyzet, ahol már – bármi is lesz az eredmény – az FTC alapvetően kiszolgáltatott helyzetben van.

Már a rendes játékidőben nyerhetett volna a Fradi, miként a hosszabbításban is jól állt. A kétszer 5 perc végétől már csak egy percnyire még két gól volt az előny. Ekkor jöttek a magyaros hibák. Olyanok, amelyeknek profi játékosoknál nem lenne szabad előfordulniuk. Tomori Zsuzsa például elhamarkodottan eldobta a labdát, majd az ellenoldalon egy gyermeteg labdaeladást az ellenfél villámgyorsan kihasznált és máris 34-33 lett az állás.

Ha igazi profikként tartják a kiharcolt előnyt, akkor a hosszabbításban is övék a siker. Nem így történt és elgondolkodtató, hogy ez miért történik így? Miért nem a vezetés birtokában lévő gárda higgadtabb, mint az órával is versenyezni kényszerülő, hátrányban levő rivális? Lehetne nevesíteni a dolgokat, de ha valaki azt meri mondani, hogy esetleg a kilencgólos Tomori is hibás – leveszik az ember fejét. Képzeljük csak el, ha nem állíttatja ki magát két másodperccel a vége előtt, akkor mondjuk ő dobja azt a büntetőt, amit végül szegény Szarka Adrienre „lőcsölt” rá Elek Gábor? Egyébként ez egy abszolút téves döntés volt, hiszen Szarka és az ő rutinja messze nem teszi őt alkalmassá egy ilyen, a végletekig felfokozott versenyben a büntető elvégzésére. Mondjuk Soós Viktóriának mindenképpen jóval nagyobb lett volna az esélye a sikerre.

A végül “kihozott” egygólos lipcsei győzelmet követően marad a jogi út, ami nem sok jóval kecsegtet. Persze a döntés meghozataláig bizakodni is lehet és kell is. A többit majd meglátjuk-megvárjuk.

Ha már a biztos győzelmet elúsztatta a társaság…

This entry was posted in Blog and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.