A Győr nem titkoltan címvédésre készül a Papp László Arénában!

 kezi_BL4_Győr_JPP

Címvédéssel szeretné emlékezetessé tenni az első női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőt a Győri Audi ETO KC, amely szombaton és vasárnap a Papp László Budapest Sportarénában lép pályára a dán Midtjylland, a montenegrói Buducsnoszt Podgorica és a macedón Vardar Szkopje társaságában.

A győriek tavaly még a hagyományos, oda-visszavágós párharcban fektették két vállra finálés ellenfelüket, a norvég Larvikot, és ezzel megszerezték – hét elveszített európai kupadöntő után – a klub történetének első nemzetközi diadalát.

Most annyiban változik a helyzet, hogy a magyar fővárosban egy meccsen kell legyőzniük a Midtjyllandot – korábbi nevén az Ikastot – az elődöntőben, aztán a remények szerint jöhet a finálé.

A másik ágon dél-szláv csata lesz a 2012-es bajnok Podgorica és a tavaly nyáron alaposan (mind játékosállományban, mind anyagilag) megerősödött Vardar Szkopje között.

Az EHF mind a négy csapat részére kötelező fél-fél óra találkozott szervezett a sajtó képviselőivel.

A sort 13 órakor a dán Midtjylland csinos szőkeségei érkeztek a szálló halljába. A német kapus Sabine Englert könnyen felismerhető volt közülük, a többiek ugyanakkor még az eseményre kiadott igényes EHF katalógus színes arcképről is nehezen voltak pontosan beazonosíthatónak. Annyit megállapíthattunk, hogy a dán csapat kézilabdázói szépségben, külcsinyben felveszik a versenyt a győri lányokkal. Továbbá intő jel, hogy a dán csapat még a csoportkörben oda-vissza legyőzte a Fradit.

Englert azonban óvatosan fogalmazott a Győr elleni esélyeikről: sok minden szól a hazai gárda mellett, hiszen közel 10 ezer néző bíztatja majd a győrieket, de most egy találkozó dönt, s vesztenivalója inkább a Győrnek van.

A másodikként érkező Vardar Szkopje jóval színesebb kerettel érkezett a Final Fourra, soknemzetiségű csapatuk színe-javát el is hozták a sajtósok közé, ahol természetesen az ex-győri Lekics-Dokics-Radicsevics trió volt a figyelem középpontjában.

A végtelenül szimpatikusan, szinte hibátlan magyarsággal nyilatkozó Ana Dokic (több évig volt a Győr idegenlégiósa) készségesen válaszolt a magyar újságírók kérdéseire.

kezi_BL4_Ana Dokic_JPP

Számára, mint mondta az idény végén befejeződik a kézilabda pályafutás: “Jövőre már babázni szeretnék és ebben a párom is támogat.

Kettő óra előtt nem sokkal már feltűntek a bejáratnál a győri klub vezetői, majd sorban a játékosok is. Lunde, Löke, Görbicz, Amorim, Kovacsics, Bognár- Bódi és Tervel készséggel állta a sajtó képviselőinek kérdéseit.

Ambros Martin, az ETO vezetőedzője elmondta: az egy héttel ezelőtti Magyar Kupa négyes döntő jól segítette a ráhangolódást, felkészülést a BL-víkendre, és nagyon bízik benne, hogy sikerül itthon tartaniuk a trófeát. Ezt megelőzően a dán Viborg volt képes címvédésre még 2010-ben.

A spanyol szakvezető nem kíván jóslatokba bocsátkozni, mert mint megjegyezte: egy meccsen bármi megtörténhet, de nagyon reméli, előny lesz, hogy a győri szurkolók létszámfölényben lesznek a lelátón.

„Ha kell, a drukkerek átsegítenek minket a holtponton” – mondta.

Utolsóként a montenegrói bajnok Buducsnoszt Podgorica játékosai érkeztek. Bár a csapat egyik ásza Milena Knezevicset nem jött le a sajtótájékoztatóra, de sztárból így sem volt hiány.

A csapat kitűnő kapusa Clara Woltering angolul-németül roppant profin nyilatkozott minden érdeklődőnek.

“Örülök, hogy nagy figyelem kíséri az eseményt élőben és különböző csatornákon keresztül. Nem olyan lesz, mint Szkopjéban játszani, de nagyon örülök, hogy  a hírek szerint rengeteg macedón szurkoló is ott lesz az Arénában” – mondta a csapat világbajnok orosz játékosa Tatjana Kmirova
Közben megérkezett a Győr busza is a csarnokhoz, de csak  jó háromnegyed órás csúszás után kezdhették meg edzésüket Ambros Martin tanítványai.  Míg a játékosok taktikai elemeket gyakoroltak, addig a csarnok előtt a győri vezetők nyilatkoztak.

– Mindenkinek a fókuszában most az van, hogy a szombati mérkőzés legyen meg. És aztán majd szombat este lehet foglalkozni az esetleges vasárnapi ellenféllel. De még ugye az is majd csak később fog kiderülni, hogy egyáltalán ki ellen kell készülni. Tehát mindenféleképpen egy speciális felkészülés szükséges. Próbáltunk ehhez igazodni, próbáltunk erre fölkészülni – fogalmazott Kelecsényi Ernő, a Győri Audi ETO KC elnöke.

A Buducsnoszt a szállodához közelebbi Elektromos csarnokot választott edzéshelynek, ahol bezárkozva gyakoroltak a szombati találkozóra.

A legkésőbb a Vardar Szkopje edzett. Ők a Győrieket követték a Kőér utcában.

A kiadott hivatalos program szerint a Buducsnoszt még szombat délelőtt is kért egy fél órás edzésidőt, a többiek a szállóban pihenve töltik el az összecsapásig az  időt.

A szombati program:

Az MVM női BL négyes döntő programja:

szombat:

Győri Audi ETO KC-Midjylland 15.00

Vardar Szkopje (macedón)-Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) 17.30
vasárnap:

a 3. helyért: 14.30

döntő: 17.00

A góllövőlistán pillanatnyilag a győri sztár, Görbicz Anita vezet 73 találattal. A többiek közül, akik még versenyben vannak, a szkopjei Lekic áll a legjobban, ő a negyedik 68 góllal.

Az ETO-s Katarina Bulatovic 65 találattal az ötödik.

(Forrás: mob.hu)

 

This entry was posted in Blog and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.