A helyi sportélet századik születésnapját ünnepelték Dorogon

Dorog_100 éves_1_logoTöbb száz meghívott ünnepelte Dorogon a helyi sportkör megalakulásának 100. születésnapját a helyi Művelődési Házban. A vendégeket dr. Tittmann János, a város polgármestere köszöntötte, aki egyben ismertette is az egész napos program menetét.

Dorog_100_5_Buzánszky Jenő, Tittmann János dr.        Buzánszky Jenő és dr. Tittmann János polgármester

Az ünnepi közgyűlés meghívott vendégei – akik között az első sorban  ott volt Buzánszky Jenő, a város Grosics Gyulával együtt legeredményesebb sportolója, az 1952-es, helsinki olimpia bajnokcsapatának tagja, aki az 1954-es labdarúgó világbajnokságon ezüstérmes lett – ezt követően meghallgatták a város sportköreinek és szakosztályainak alapos, sok részletre is kiterjedő prezentációit.

Külön méltatást kapott az a vadonatúj könyv, amelynek címe: „Dorogi sportpillanatok 1914-2014”, s amelyet a kiadvány felelős szerkesztője, Szekér Zoltán mutatott be.

Dorog_100_4_Gremsperger Bertalan_jó tanuló, VII.o.Dr. Tittmann János a Dorogi Egyetértés Sport Egyesület visszavonult elnökét, Csuha Andrást jutalmazta, majd a „Jó tanuló – jó sportoló” büszke címet adományozta a VII. osztályos általános iskolás Gremsperger Bertalannak, aki tanulmányi eredményességével és a birkózásban elért eddigi sikereivel érdemelte ki a kitüntetést.

Dorog_100_6_Puksa Ferenc_Tittmann János

A birkózóknak egyébként is nagy napjuk volt, hiszen a város közgyűlésének döntése értelmében megkapták a Pro Urbe díjat, amit a Dorogi Nehézatlétikai Sport Club elnöke, Puksa Ferenc vehetett át a polgármestertől.

Dorog_100_14_a kapu maga

Az ünnepség végeztével a helyi labdarúgó stadionnál folytatódott a program. Ott ünnepélyes külsőségek közepette adta át Tittmann János a 100 éves jubileumra időzítve teljesen felújított bejárati kaput, amelynek munkálatait számos helyi cég támogatta.

Dorog_100_10_Buzánszky a pálya előtt           Buzánszky Jenő, háta mögött egykori sikereinek helyszíne

A tömegben feltűnt Szűcs Lajos (a kép közepén), a magyar labdarúgás egyik markáns egyénisége is, aki 37 alkalommal szerepelt a magyar labdarúgó válogatottban és tagja volt az 1968-ban, Mexikóvárosban olimpiai bajnoki címet szerzett nemzeti együttesünknek is.

Dorog_100_12_Szűcs Lajos

 

 

 

 

 

This entry was posted in Blog and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.