A judós Krizsán Szabolcs ismét aranyérmet szerzett

Krizsán Szabolcs fehérben

Krizsán Szabolcs fehérben

Ragyogóan szerepeltek a magyar judósok a hétvégi minszki European Open-viadalon. Ezúttal két indulónk volt, közülük Krizsán Szabolcs arany-, Burján László pedig bronzéremmel térhet haza!

A 81 kilogrammos Krizsán Szabolcs néhány hete Szlovéniában Grand Prix-viadalt nyert, így a harmincegyedik helyre ugrott előre a világranglistán. S úgy látszik, ha az üzlet beindult… A hétvégi minszki European Open-viadalon a Honvéd-Kipex kétszeres U23-as Eb-ezüstérmese első kiemeltként várhatta a sorsolást, amely nem jelölt ki könnyű utat számára.

Erőnyerőként kezdett, majd a legjobb nyolc közé jutásért vazarival győzte le kazah ellenfelét. Ezt követően három ukránnal volt dolga, s keleti szomszédaink aligha idézik fel jókedvűen Krizsán Szabolcs cselekedeteit: a magyar versenyző ugyanis a negyeddöntőben Grigorenkót, az elődöntőben Goncsukot, a fináléban pedig Jefanovot is ipponnal győzte le, s így aranyérmes lett!

Toncs Péter tanítványának eddig csupán két érme volt az European Open-sorozat elődjének számító Világkupa-sorozatból, két éve Salvadorban, illetve Bukarestben állhatott fel a dobogó harmadik fokára, a két bronz után most már megvan az arany is.

Csel_Krizsán Szabolcs dobogón

Krizsán Szabolcs a dobogó tetején

A másik magyar induló, a világranglista hetvennyolcadik helyén jegyzett Burján László ugyancsak erőnyerőként kezdett, majd intésekkel legyőzte az izraeli Liebermannt. A negyeddöntőben az ukrán Szajenko kifogott a Budaörsi SC 60 kilogrammos versenyzőjén, ám a vigaszágon sikerült javítani: Burján László előbb ipponnal nyert az izraeli Rahima ellen, majd a bronzmeccsen az ukrán Bobir ellen diadalmaskodott, két jukóval.

A korábbi U23-as Európa-bajnok, junior-világbajnoki ezüstérmes sportoló hatodszor állhatott fel a dobogóra ebben a sorozatban. Legutóbb júniusban Bukarestben nyert, ugyancsak bronzérmet.

A minszki viadalon a franciák szerepeltek a legjobban (3 arany, 3 ezüst, 2 bronz), megelőzve Hollandiát (3, 1, 7) és Ukrajnát (2, 5, 4). A mieink egy arannyal és egy bronzzal a hetedik helyen zártak.
Az European Open-sorozat az előttünk álló hétvégén folytatódik, a férfiak Glasgow-ban, a nők pedig Rómában lépnek majd a tatamira.

(Forrás: judoinfo.hu)

This entry was posted in Hírek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.