A kecskeméti Ob-n a paksi judósok arattak

csel_140316_Tóth Krisztián fehérben            A 90 kilósok között Tóth Krisztián bizonyult a legjobbnak

Sorozatban negyedszer Kecskeméten került sor az országos bajnokságra, amelyen ezúttal száznegyvenöten neveztek be. Ez az utóbbi években érezhető emelkedő tendencia folytatása, jó ideje nem volt ilyen népes mezőny a “magyaron”. Az Atomerőmű SE tarolt a bajnokságon, hat aranyérmet is begyűjtött – a paksiak mögött a KSI SE és a Honvéd-Kipex lett “dobogós” az éremtáblázaton.

A nevesebb judósok közül ezúttal öten hiányoztak, a nymburki edzőtáborozás, illetve a közelgő tbiliszi Grand Prix miatt kihagyta az ob-t az olimpiai ezüstérmes Ungvári Miklós, az olimpiai bronzérmes Csernoviczki Éva és az Eb-bronzérmes Ungvári Attila. Ugyancsak hiányzott betegség, illetve sérülés miatt a GP-győztes Krizsán Szabolcs és a felnőtt Európa-bajnoki csapattag, a junior Eb-bronzérmes Fogasy Gergő. Amúgy teljes volt a mezőny, s a legtöbb súlycsoportban érvényesült a papírforma, ám az ilyenkor szokásos meglepetések sem hiányoztak. Nézzük, mi történt az egyes súlycsoportokban!

csel_140316_Csoknyai László   A 81 kilós Csoknyai László visszavette a trónt

Győztesek, férfiak: 60 kg: Mayer Tibor (Közgép-Ceglédi VSE), 66 kg: Takács Márton (KSI-SE), 73 kg: Kiss Norbert (Atom SE), 81 kg: Csoknyai László (Atom SE), 90 kg: Tóth Krisztián (KSI-SE), 100 kg: Cirjevics Miklós (Atom SE), +100 kg: Bor Barna (Atom SE)

csel_140316_Szabó Franciska      Szabó Franciska (70 kg) szaporította a leányvári sikereket

Nők: 48 kg: Papp Réka (Atom SE), 52 kg: Polgár Luca (Atom SE), 57 kg: Maros Barbara (Honvéd-Kipex), 63 kg: Karakas Hedvig (Honvéd-Kipex), 70 kg: Szabó Franciska (Leányvár – Varga Csepp), 78 kg: Joó Abigél (KSI-SE), +78 kg: Kárpáti Emese (Kaposvári NASE).

(Forrás: judoinfo.hu)

This entry was posted in Blog and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.