A kézilabda szerelmesei szerint a veszprémiek a legjobbak!

NagyLaciHagyománya van annak, hogy az Európai Kézilabda Szövetség a BL döntő előtt szavazásra bíztatja a sportág szerelmeseit és voksaikat összegezve kihirdeti az első számú klubtorna álomcsapatának összeállítását.

Az idei All-Star Team névsora – amelyen a mostani hétvége eseményei már nem változtatnak –  a szó szoros érelmében álomszépre sikeredett, legalább is az MKB-MVM Veszprém szempontjából…A legtöbb szavazatot kapott nyolc játékos közül ugyanis három a magyar bajnokcsapat soraiból került ki, Momir Ilics és Renato Sulic a maga posztján,  Schuch Timuzsin pedig a legjobb védőként. És hogy a kép még ennél is szebb legyen: a 27 ezer szavazó közül a legtöbb, szám szerint 14,997 Renátót éltette, de  alig maradt el tőle Momir, azaz „Momo”  (14,507),  és még Timuzsinnak is bőven jutott a voksokból (13.091)!

Ennél lelkesítőbb bíztatást – feltehetően döntő többségben az MKB-MVM Veszprém szurkolótáborától – aligha kaphatott volna a VELUX EHF Final Four szombaton elkezdődő mérkőzései előtt a magyar színeket eséllyel képviselő csapat három tagja, rajtuk keresztül pedig a teljes játékos gárda.

A négyes döntő résztvevői 5-5 játékosukkal és az edzőikkel képviseltették magukat a péntek délutáni forgószínpad szerű sajtótájékoztatón. A Telekom Sporthír Szolgálat munkatársa elsőként Ljubomir Vranjest, a német SG Flensburg-Handewitt svéd edzőjét szólaltatta meg.

„Mi vagyunk a mezőny szegény ördögei, de azért így is jó csapatot tudtunk kiállítani. Nem ígérhetem, hogy a szombati elődöntőben le tudjuk győzni a Barcelonát, de nem fogjuk könnyen adni az életünket. Nyilván jobban kíváncsi arra, hogy miként ítélem meg a Veszprém esélyeit? Jó játékosokat és kitűnő edzőt tudtak leszerződtetni, és mostanra már összeszokott csapatként tudják felvenni a versenyt Európa legjobb csapataival is. Nem csodálkoznák azon, ha idén ők nyernék a Bajnokok Ligáját.”

Carlos Ortega, aki Ambros Martin és Juan Carlos Pastor után a harmadik olyan Magyarországon tevékenykedő spanyol edző lehet, aki egy európai „top-eseményen” a legmagasabb csúcsra jut fel a csapatával, így nyilatkozott:

„Nyugodtnak érzem magamat, a játékosokat pedig jól felkészültnek és kellőképpen motiváltnak látom, és az sem bizonytalanított el, hogy a Kielt az elmúlt szombaton a tévében nézve rettenetesen gyorsnak és összeszedettnek láttam. A magyar és a német bajnokcsapat akaszkodik az elődöntőben egymásnak, és mint minden nagy meccsünkön, most is az fog dönteni, hogy a játékosaim mennyire tudnak figyelni, milyen pontosan valósítják meg a taktikai utasításokat. Edzői pályafutásom legnehezebb vizsgája előtt állok, a bizonyítvány viszont a pályán más sokkal inkább a játékosokon fog múlni.”

Sterbik Árpád, az FC Barcelona 34 esztendős kapusa, aki 2001-től 2004-ig a Fotex Veszprém játékosa volt, és így egyike azoknak, akik a 2002-es BEK döntőben ezüstérmet nyertek:

„Tizenhárom esztendeje játszom az élvonalban, szép éveim voltak Veszprémben, aztán Madridban, és most a Barcelonában is jól érzem magamat. Két éve egy kicsit féltem, amikor egy kisebb szívműtétnek kellett alávetni magamat, azóta „csak” szakadásaim és súlyos zúzódásaim voltak. Az élsport már csak ilyen, és különösen a kapusok számára, akik néha úgy érzik magukat, mintha célpontok lennének. Szombaton és vasárnap mi ránk, a kapusokra megint nagy feladat vár, mondhatom azt is, hogy a legnagyobb.”

Marko Vujin, a volt veszprémi kedvenc, aki két éve a szombati ellenfél THW Kiel csapatát szolgálja, vastag fekete keretes szemüvegben jelent meg a sajtókonferencián, valahogy  úgy festett, mint egy jól kisportolt egyetemi tanár…

„Nem a sajtot akarom kiénekelni a Veszprém szájából, de csak gratulálni tudok nekik ahhoz, hogy itt lehetnek Kölnben, és nem is esélytelenként.  Találkoztam a régi játszótársaimmal, mindenről beszéltünk, csak a kézilabdázásról nem. Kerültük az esélyek latolgatását, de ha mégis megkérdezték volna, hogy miként látom a szombati elődöntőnk alakulását, nekik is azt mondtam volna, amit most: 50-50 százalék szól mellettük és mellettünk is. Igaz, mi német csapatként a javarészében német publikum előtt lépünk a pályára, de tudom, hogy Nagy Laciéknak ilyenkor sem szokott inába szállni a bátorsága…”

A próféta beszéljen a rokonszenves, 29 éve Palánkán született, ezért magyarul is jól beszélő sportemberből…

Telekom Sporthír Szolgálat – Szalay Péter

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.