A kiesésre álló Dunaszerdahely új tulajdonost kaphat

Dunaszerdahely_fociFelvidéki sajtóértesülések szerint Világi Oszkár, a Slovnaft vezére megvásárolja a Dunaszerdahelyi AC labdarúgóklubot.

A felek már hetek óta tárgyalnak egymással. A megegyezést hátráltatta, hogy az egyik tulajdonos, Antal Botond (a másik Khashayar Mohseni iráni üzletember) sokáig nem volt hajlandó megválni tulajdonrészétől, márpedig Világi ragaszkodik a részvények teljes felvásárlásához – írja a Közbeszéd blogportál. Az üzlet akkor válhat hivatalossá, ha a március eleji dunaszerdahelyi képviselő-testületi ülésen a város lemond a DAC részvényeinek 10 százalékát birtokló Antalék tulajdonrészének elővételi jogáról.

A magyar szurkolói csoportok által is támogatott felvidéki csapat keretét jórészt ismeretlen légiósok alkották, a napokban már olyan szlovákiai szinten jegyzett nevek tűntek fel Radványi Miklós csapatában, mint ősszel a besztercebányai Duklából kirobbanthatatlan alapembernek számító Jakub Brašen és Matúš Turňa, de a csapattal készül a Dunaszerdahelyen jól ismert, a pozsonyi Slovanban és a Győri ETO-ban is megfordult Szabó Ottó, vagy szintén a nagyvállalkozó által fenntartott várkonyi csapatból érkező egykori dunaszerdahelyi csodagyerek, Straka Gábor is – olvasható a Közbeszéden.

A megegyezés tényét erősíti, hogy a DAC szurkolói nyílt levelet tettek közzé, amelyben bejelentették, hogy felfüggesztik a bojkottot és újra buzdítani fogják csapatukat. „Úgy döntöttünk, hogy bevállaljuk, hogy pár napig a mérkőzések után sokunknak egy hang nem fog kijönni a torkán!!! Ezennel bejelentjük, hogy a bojkottnak vége, és kérjük szurkolótársainkat, hogy tartsanak velünk a DAC soron következő mérkőzéseire!!!” – írják a szurkolók.

A Dunaszerdahelyi AC jelenleg az első osztály utolsó helyén áll, szinte reménytelen harcot kell folytatnia a jövő évi tagságért. Március 1-jén hazai pályán fogadják a kassai csapatot.

(Forrás: mno.hu)

This entry was posted in Hírek and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.