A legjobb 4 között 3 európai csapat lesz a vb-n

GER_FRAEgervári Sándor reálisnak tartja, hogy a brazíliai labdarúgó-világbajnokságon a legjobb négy közé három európai csapat kerüljön be. Csank János soha nem látott ennyi grundfocistát.

A magyar labdarúgó-válogatott két korábbi szövetségi kapitánya értékelt a brazíliai vb kapcsán. Lemondásuk óta ritkán nyilatkoznak, a világbajnokság kapcsán elsőként a Sport TV Mai helyzet című napi műsorában szólalt meg Egervári Sándor, valamint Csank János.

Egervári és Csank is megállapította, valóban más ez a vb, mint a korábbiak: kiegyensúlyozottak a mérkőzések, sok kis ország szerepel remekül és kezdi utolérni az igazán nagyokat. Csank János egykori szövetségi edző elmondta, hogy sok kis közép- és dél-amerikai, kevésbé esélyes ország éhes a sikerre.

„Ontják a futballistákat, akik rendkívül képzettek. Ennyi grundfocistát nagyon régen lehetett látni, és egy részük már Európában játszik. De egyik játékosukra sem lehet mondani, hogy ne lenne jó viszonyban a labdával” – mutatott rá Csank, hogy vajon mi a titka a kevésbé esélyes, kis országoknak. Egervári hozzátette, ha a legkevésbé esélyes csapatokat nézi, majdnem minden játékosuk európai élcsapatban futballozik. Csank azt látja, „van egy olyan taktikusság, amiben Európa jobb. Tudatosabb az európai foci”.

A két egykori szövetségi kapitány osztotta egymás nézetét a brazil válogatott szereplésével kapcsolatban. Egervári a Mai helyzet kérdésére elmondta, könnyen előfordulhat, akár a következő mérkőzésen, hogy a brazilok elbúcsúznak. Csank a brazilok közzéppályáját találja szürkének, illetve azt a hosszú passzos játékot emelte ki, ami nem igazán hatékony egy európai csapattal szemben.

Arra, hogy vajon a negyeddöntőre enyhül-e a teher az esélyes válogatottak vállán, Egervári kiemelte, hogy alaposságuk, kevés hibájuk miatt a németek képesek elverni a franciákat, és kulcsjátékosaik el tudnak dönteni egy mérkőzést. „Nagy meglepetés a későbbiek folyamán nem lesz, ha csak Kolumbia nem győzi le Brazíliát, amit én előrevetítek” – latolgatta az esélyeket Egervári. – „Még az is előfordulhat, hogy a legjobb 4 közé 3 európai csapat kerül be a vb-n, ez nem lenne nagy meglepetés” – nyilatkozta Egervári a Sport TV ’Mai helyzet’ című műsorában.

Mai helyzet – hétfőtől csütörtökig esténként a Sport1-en

This entry was posted in Hírek and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.