A legnagyobb sztár, a francia Teddy Riner is megérkezett

Riner Teddy_cselgáncsAz első küldöttségek már kedden megérkeztek Budapestre, a kontinens legjobbjait Judoggy, a magyar vizsla, az Európa-bajnokság kabalafigurája fogadta a repülőtéren. Ő köszöntötte a judosport jelenlegi legnagyobb csillagát, az ötszörös világbajnok Teddy Rinert is.

A francia óriás 2007-ben nyert először Európa-bajnoki címet a felnőttek között, s azóta csupán egyszer, 2011-ben Isztambulban indult kontinensbajnokságon. Időközben ötször állhatott fel a világbajnoki dobogó legfelső fokára, tavaly pedig – az olimpia egyik legnagyobb favoritjaként – megszerezte az ötkarikás aranyérmet is.

A szervezők reményei szerint telt ház előtt zajlanak majd az Európa-bajnokság küzdelmei a 9000 nézőt befogadó Papp László Arénában. Az eseményt az MTVA közvetítésének segítségével a kontinens tucatnyi televíziós társasága műsorára tűzi, internetes közvetítésért és élő eredménykövetésért az Európai Judo Szövetség honlapját kell felkeresni, míg friss híreket az Eb hivatalos honlapján, a www.eurojudo2013.hu címen olvashatnak.

Már csak néhány óra és Hajime!

Forrás: judoinfo, fotó: Horváth György/MJSZ

 

 

This entry was posted in Hírek and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.