A Loki megszakította a Vidi sorozatát

Labdarúgó NB I - Videoton FC-DVSC-TEVAA címvédő Debrecen 2-1-re nyert a listavezető, mindeddig százszázalékos Videoton otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójának vasárnapi rangadóján.

A mérkőzés előtt már megszakadt egy sorozat: a bajnokság első tíz fordulójában mindig gólt szerző Nikolics Nemanja lázas betegség miatt nem léphetett pályára.

A találkozó elején rögtön magához ragadta a kezdeményezést a listavezető hazai gárda, amely lényegesen többet birtokolta a labdát, mint a Debrecen. A vendégek stabil védekezésből igyekeztek kontrákat vezetni, ami a félidő közepén gólt is eredményezett: Kulcsár Tamás volt eredményes. A vendégvezetés még nagyobb erőbedobásra késztette a Videotont, amely Kovács István révén még a szünet előtt egyenlíteni tudott.

Fordulást követően sem változott a találkozó képe: a hazai gárda támadott, a vendégek kontralehetőségre vártak és egy ilyenből szerezte meg újra a vezetést Kulcsár. A Videoton elkeseredett rohamot indított az egyenlítésért, a Debrecen pedig önfeláldozóan őrizte előnyét, amelyet meg is tartott a meccs végéig.

Első idegenbeli győzelmét követően a Debrecen hetedik 15 ponttal, míg a Videoton maradt harmincpontos és három ponttal előzi meg az MTK-t.

Joan Carrillo“A szurkolóknak köszönöm a biztatást, a csapatnak a játékot, hiszen végig küzdöttek, hajtottak a mérkőzésen. Nem volt területünk, hiszen a Debrecen nagyon jól tömörült, tehát nem volt helyünk. A Debrecennek 3 helyzete volt, ebből kettőt belőttek, de nekünk is voltak helyzeteink, és ez a lényeg, hogy voltak helyzeteink. Tudtuk, eljön az a pillanat, amikor kikap a csapat. A Debrecen egy nagy tapasztalatokkal rendelkező, összeszokott, jól szervezett gárda. Tíz mérkőzést zsinórban megnyerni nagy teljesítmény. Holnaptól a következő mérkőzésre kell koncentrálnunk.”

Kondás Elemér“Boldogok vagyunk, hiszen győztünk. Most is győzni jöttünk Fehérvárra, ahol mindig jó meccseket játszunk, és talán egy mérkőzést nem számítva, szoros eredmények születnek. Egy izgalmas mérkőzésen megvalósítottuk elképzeléseinket. Nem engedtük a hazaiaknak, hogy a gyors embereire alapozott kombinatív játékot játsszák. A csapat egészével elégedett vagyok, jól játszottak, egymást segítették. Talán Kulcsárt tudom kiemelni, ő két gólt lőtt. Ismét sok sárga lapot kaptak a játékosok. Jelelmző az elmúlt időszakunkra, hogy olyanért is kaptunk lapot, amiért a másik mérkőzésen nem osztott sárgát a játékvezető. Vinicius lapja inkább piros lett volna, bár én messze álltam az esettől. A mérkőzés vége felé felizzott a hangulat. Összességében nagyon elégedett vagyok a Loki teljesítményével, a helyzeteinket szinte 100 százalékosan használtuk ki, és ha jól belegondolok, a hazaiaknak sem volt hatalmas helyzete. Ívelgették előre a labdát, de nem sok eredménnyel, Kovács egy lecsorgóból szerzett gólt a hazaiaknak.”

(Nyilatkozatok: Haon.hu)

OTP Bank Liga, 11. forduló: 

Videoton FC – Debreceni VSC 1-2 (1-1)
Székesfehérvár, 5282 néző, v.: Erdős
Gól: Kovács I. (34.), illetve Kulcsár (27., 59.)
Videoton: Calatayud – Szolnoki (Heffler 78.), Juhász R., Vinícius, Fejes – Sándor Gy., Simon Á. (Trebotic 46.) – Gyurcsó, Kovács I., Oliveira (Álvarez 61.) – Feczesin
DVSC: Novakovic – Lázár P., Máté P., Brkovic, Korhut – Jovanovic (Vadnai 65.), Varga J., Szakály P., Bódi – Kulcsár T. (Morozov 84.), Tisza (Balogh N. 75.)

A becsúszó Simon ÁDám igyekszik szerelni Szakály Pétert - MTI Fotó: Beliczay László

A becsúszó Simon ÁDám igyekszik szerelni Szakály Pétert – MTI Fotó: Beliczay László

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.