A magyar judó változatlanul erős, nem kell temetni!

panczel2012Az előzetesen megfogalmazott elvárásokhoz képest sikertelennek értékelte a magyar csapat teljesítményét a Rio de Janeiróban zajló világbajnokságon Pánczél Gábor, a szövetség szakmai alelnöke.

„Részemről egy érem és egy pontszerző hely volt a cél, azaz nem sikerült megfelelni az elvárásoknak. Nagyon nehéz volt ez a világbajnokság, és nekünk nem jött ki a lépés – kezdte összegzését a Kossuth Rádiónak. – Ez a világbajnokság nehezebb, mint az olimpia, mert itt súlycsoportonként egy-egy erősebb országból két versenyzővel is lehet találkozni, emellett az olimpián a sorsolás is másként megy. Hiba lenne temetni a magyar judót, a csapat gerince továbbra is nagyon erős, és a következő versenyeken bizonyítani fogja, hogy van helye a világ élmezőnyében.”

A KSI SE trénere kifejtette, az edzőknek értékelniük kell versenyzőik munkáját, hogy hol hibáztak, és írásban el kell juttatniuk a szövetségnek, amely kiértékeli azokat, és iránymutatást ad a folytatáshoz. A magyar judo sajátossága a jövőben sem változik, azaz minden versenyző a saját klubjában készül, és nem várható központosítás.

„A sokszínűség és a tagoltság a sport ereje, nálunk sok kis klub van, ezeknek a megerősítése a cél. A centralizálással csak leszűkítenénk a kört, és aki nem tud oda bejutni, az lemorzsolódik. Fontos, hogy sok helyen legyünk sok emberrel.”

A 2016-os, szintén Rióban sorra kerülő olimpiára vonatkozóan Pánczél Gábor elmondta, akkor két érem és két pontszerző hely megszerzése lesz a célkitűzés.

A tizennégy tagú delegáció a 90 kilogrammos Tóth Krisztián révén egy ötödik hellyel tér haza Brazíliából, így 2003 óta ez volt az első érem nélküli világbajnokság a magyarok számára.

 

(Forrás: Kossuth Rádió, fotó: judoinfo.hu)

This entry was posted in Egyéb and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.