A Magyar Röplabda Szövetség is kiállt a bebörtönzött iráni lány mellett

Ghoncheh Ghavami_440Az FIVB kongresszusa kiállt Ghoncheh Ghavami bebörtönzött lány mellett és felszólította Iránt, hogy engedje szabadon a lányt, aki megpróbált részt venni egy férfi röplabda mérkőzésen Teheránban. A Magyar Röplabda Szövetség is csatlakozott a felhíváshoz, amelyet az FIVB 34. kongresszusán, Caligariban tettek közzé.

Mind a 210 résztvevő, akik a nemzeti röplabda szövetségeket képviselték most hétvégén az FIVB kongresszusán, kétperces vastapssal támogatták a FIVB elnökének, Dr. Ary S. Graça F ° felhívását, hogy engedjék szabadon a brit-iráni kettős állampolgárt, Ghoncheh Ghavami-t, akit 18. hete tartanak fogva.

Ghoncheh Ghavami pár társával egyetemben 2012 júniusában megpróbált bejutni az Irán – Olaszország röplabdamérkőzésre. Az ellen tiltakoztak, hogy az iráni kormány megtiltotta a nőknek a férfi röplabdamérkőzések látogatását.

Az elnök, Graça arra figyelmeztette a szövetségeket, hogy támogatni kell Ghavamit és emlékeztette őket, hogy világszerte szükség van, hogy a férfiak és nők egyenlő jogokat képviseljenek a sportban.

Az Elnök a következő felhívással kérte a szövetségek vezetőit, hogy álljanak mellé:
“Kedves kollégák! Mint tudott, van egy nő Iránban, Ghoncheh Ghavami, akit 126 napja vettek őrizetbe. Azért tartják fogva, mert részt vett az iráni férfi röplabda mérkőzésén. Általában nem kívánunk beavatkozni az országok jogszabályaiba, de ezt nem hagyhatjuk szó nélkül. Egyenlő jogokat kell képviselni a sportban. Minden sportban!

Az FIVB elnöke egy petíciót írt az iráni elnöknek, Hassan Rouhani-nak, kérve őt, hogy segítsen ebben a kérdésben és biztosítsák a hölgy szabadon bocsátását. Ehhez csatlakozott az MRSZ is. Az iráni Országos Röplabda Szövetség is mindent megtesz ennek érdekében, de a lányt még mindig fogva tartják.

This entry was posted in Hírek and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.