A Magyarországon edzőtáborozó Beitar Jerusalem lesz a Vasas ellenfele

A Ferencváros új szerzeménye Priskin Tamás már ismeri a lett csapatot

A Ferencváros új szerzeménye Priskin Tamás már ismeri a lett csapatot

A bajnoki ezüstérmes Videoton a máltai Balzannal, a bronzérmes Vasas az izraeli Beitar Jeruzsálemmel, míg a kupagyőztes Ferencváros a lett Jelgavával találkozik a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének első fordulójában.

A hétfői nyoni sorsolás szerint az egyaránt kiemelt Videoton és Ferencváros hazai pályán, a Vasas pedig idegenben kezd az első körben.

Az első mérkőzéseket jövő csütörtökön, a visszavágókat július 6-án rendezik.

A Vasas vasárnap Telkiben felkészülséi mérkőzésen 2-1-re nyert a Beitar Jerusalem ellen, bár ezt a csapat hivatalos honlapja titokként kezeli.

Michael Oenning, a Vasas vezetőedzője: “Egy érdekes és izgalmas ellenfelet kaptunk a sorsoláson. Mivel minden csapat nagy elánnal veti bele magát a küzdelmekbe, a legtöbb esetben nehéz megmondani, hogy jó vagy rossz egy adott sorsolás. Itt is ez a helyzet. Az biztos, hogy két jó mérkőzésen fog eldőlni a továbbjutás. Előnynek látom az idegenbeli kezdést, így a hazai visszavágón már úgy tudunk pályára lépni, hogy saját közönségünk előtt küzdhetünk a továbbjutásért, valamint addigra jobban ismerjük az ellenfél játékának finomságait. Azonban mindenekelőtt annak örülünk, hogy elkezdődik a selejtező, egyelőre minden nyitott.”

A Videoton FC új vezetőedzője Marko Nikolics szerint koncentráltan kell játszaniuk és akkor meglesz a továbbjutás. “Egy-két napon belül minden fontos információ rendelkezésünkre áll majd a Balzanról, komolyan kell vennünk az első ellenfelünk feltérképezését is. Meccseltem már máltai csapat ellen egy korábbi selejtezősorozatban, akkor sikerrel járt a csapatom, de el kell mondani, hogy a máltal labdarúgás is évről-évre fejlődik. Tisztelnünk kell az ellenfelet, koncentráltan kell játszanunk mindkét mérkőzésen az első perctől az utolsóig, akkor meglesz a továbbjutás. Egy honfitársam, Marko Micsovics ül az ellenfél kispadján, őt jó edzőnek tartom. Van két montenegrói és egy szerb labdarúgó is a keretben, ők is jó játékosok, de nem szabad lebecsülni a máltai kerettagokat sem. Komolyan, legjobb tudásunk szerint készülünk a párharcra, a saját játékunkra kell figyelnünk és akkor ott leszünk a második körben. Az első tétmérkőzések egyébként mindig nehezek a szezon elején, nálunk ráadásul most az a helyzet, hogy nem is a bajnokságban kezdünk, így nagyon gyorsan formába kell kerülnünk – ezért dolgozunk keményen a következő napokban is.”

A Ferencváros új szerzeménye Priskin Tamás már ismeri a lett csapatot.

Priskin Tamás: “Számomra ismerős a Jelgava, hiszen az előző EL-szezonban a Slovannal játszottunk ellenünk. Kellemetlen emlék, hiszen kiejtettek minket. Fizikálisan erős csapatról van szó, nagyon magas védőik vannak. Ugyanakkor a rövid passzos, kombinatív játék eredményre vezethet ellenük, de biztosan nem lesz könnyű párharc.”

Leandro de Almeida: “A magyar válogatott nemrég játszott a lettekkel, de egy meccs alapján nem szabad megítélni a lett futballt. Most sem lesz könnyű dolgunk. Tíz napunk van felkészülni, még jobban összecsiszolódni. A koefficiensek alapján a legerősebb ellenfelet kaptuk a Jelgava személyében, ezért nagyon komolyan kell venni őket. Ugyanakkor nem bánom, hogy így alakult. Nehéz út vár ránk, nem azzal kell foglalkozni, hogy kit kapunk, hanem saját magunkkal.”

A folytatásban a székesfehérváriak – szintén kiemeltként – az észt Nomme Kalju és a feröeri B36 Tórshavn párharcának győztesével, a ferencvárosiak a dán Midtjylland és a ír Derry City összecsapásának továbbjutójával, az angyalföldiek pedig az albán Partizani és a bolgár Botev Plovdiv párharcának nyertesével találkozhatnak.

A főtáblára jutáshoz négy párharcot kell nyerniük a magyar csapatoknak.

Az EL-selejtező 1. fordulójának párosítása:

Beitar Jeruzsálem (izraeli) – Vasas FC
Ferencvárosi TC — FK Jelgava (lett)
Videoton FC — Balzan (máltai)

Az EL-selejtező 2. fordulójának párosítása:

Partizani/Botev Plovdiv — Beitar Jerusalem/Vasas FC
Ferencvárosi TC/Jelgava — Midtjylland/Derry City
Nomme Kalju/B36 Tórshavn) — Videoton FC/Balzan

Forrás: fradi.hu/MTI/vasasfc.hu/vidi.hu

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.