Kemény Dénes: “A medence partján mindig világos az eredmény”

9383_537x350„Benedek Tibor eddigi munkája kiváló, elég ránézni az eredményjelzőre, gratulálni kell és pont. Az ő világbajnoki éremambíciói szerencsésen egybeesnek az én hasonlóan magas elvárásaimmal. Ezért jelöli ki néhány héten belül a dobogóra esélyes válogatott keretet. Itt nem jogi eredménykényszerről van szó, ez csak folklór, ez a vérünkben lévő magyar pólós belső eredménykényszer” – jelentette ki Kemény Dénes a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában a világbajnokság magyar terveiről.

A pólósok első embere hozzáfűzte: „Egyébként van olyan a kapitány szerződésében, hogy a legjobb négy között kell végezni a világversenyen, de ez másodlagos, mert mindig és mindenkinél szerepelt korábban is ilyen kitétel. Nekem 16 évig volt benne, nálam kétszer is élhettek volna ezzel, de nincs jelentősége, hisz egy rosszul dolgozó edzőt még érem esetén is felmenthet az elnökség, legfeljebb többe kerül.”

A magyar bajnokságot Kemény Dénes így értékelte: „Nagyon sokáig hangoztattuk, hogy a miénk a világ legerősebb pólóbajnoksága, miközben nem mindig volt így. Most azonban van öt-hat erős csapat, amelyek egymás elleni eredménye mindig bizonytalan, ilyen pedig sehol másutt nincs. Az az aktuális elképzelés, amelyet a ligának és az elnökségnek még jóvá kell hagynia, hogy egy kezdeti, amolyan vaksorsolásos szakaszt követően kettéválna az első osztályú mezőny alsó- és felsőházra, utána pedig playoff. Fontos szempont ugyanis, hogy az erős csapatok minél többet játszanak egymással nehéz meccseket.”

Szó esett a lobbizásról a póló szabálymódosításai érdekében: „Több évtizedes tapasztalatom szerint kézfelemelésekkel, ötleteléssel nem lehet megváltoztatni nemzetközi szinten a póló mai szabályait. Kényszerbe kell hozni a nemzetközi szövetséget annak érdekében, hogy a vízilabda látványosságát, eladhatóságát javító, a bírók szerepét csökkentő szabálymódosításokat hozzon. Erre van most négy évünk, amely alatt próbatornákat kell rendezni a legjobb csapatokkal, az így videóval illusztrált érveinkre nem fognak tudni nemet mondani majd. A többi trécselés, semmi egyéb.”

„Azért sem mindegy, hogyan dönt a pólóelnökség fontos ügyekben, mert a ciklus végén mégiscsak az elnök nevével azonosítják azt, vagyis a Kemény-éra kerül majd mérlegre. Igyekszem meggyőzni őket vagy meggyőzetni magamat általuk: vannak nézeteltérések, de ez természetes. Ez is könnyebb volt persze kapitányként, ott nem szavazhatnak le, itt már előfordult” – jelezte Kemény.

„Több irányú anyagi bajunk volt, amikor elnök lettem, elapadt a szponzorálási kedv, amit értek. Voltak tartozások, amelyeket rendezni kellett, kezdem betömni a lyukakat. Arra kell most ügyelnünk, hogy ne költsünk a tartozások rendezése közben újabb pénzeket újabb ötletekre. Azt kértem az elnökségtől, ha bárkinek extra igénye van, mutasson rá, miről mond le cserében a saját költségvetéséből. Nem akarok folyamatosan lyukakat foldozni” – mondta el az elnök az anyagiakról.

„A szövetségi kapitányi munka bizonyos időszakokban óriási leterheltséggel jár, elnöknek lenni folyamatos készenlétet jelent: előbbi mintha egy benzines Ferrarit vezetnél, utóbbi meg egy dízel kamion, ami állandóan úton van. Most nem olyan nagy a feszültség, de folyamatos a jelenlét. Annyiban sírom vissza a tréneri éveket, hogy a medence partján mindig világos az eredmény, a győzelem – elnökként a részsikerekről néha csak magam tudok” – jellemezte új megbízatását Kemény Dénes.

This entry was posted in Hírek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.