A negyedik helyen végzett a Veszprém

Karabatic_NagyLNegyedik lett az MKB-MVM Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, miután a kölni négyes döntő vasárnapi helyosztóján, izgalmas végjáték után 26-25-re kikapott a spanyol Barcelonától.
Mindkét csapat jó védekezéssel és kapusteljesítménnyel rukkolt elő az első félidőben. Később aztán négy góllal meglépett a magyar bajnok, de magára talált a rivális, amely előbb egyenlített, majd jobban bírta idegekkel az izgalmas hajrát is. A katalánok játékosa, Siarhei Rutenka 11-szer volt eredményes.

Ezzel együtt a Veszprém történelmet írt, hiszen első magyar csapatként jutott be a 2010 óta létező négyes döntőbe. Ebben a szezonban három magyar klub is pályára léphetett Final Fourban: a Veszprém előtt a Győr a női BL-ben, a Szeged a férfi EHF Kupában diadalmaskodott.

A 3. helyért:
Barcelona (spanyol) – MKB-MVM Veszprém 26-25 (9-10)
Gól: Rutenka 11/7, Sarmiento 6, Karabatic 4, Lazarov 3, García 2, illetve Ilic 7/4, Nagy 5, Chema Rodriguez 4, Vilovski 2, Gulyás 2, Dzsamali 2, Iváncsik G. 1, Ugalde 1, Ruesga 1.

BL-döntő:

Flensburg-Handewitt (német)-THW Kiel (német) 30-28 (14-16)

A Veszprémen keresztül döntőbe jutott Kiel végig irányította az első játékrészt, a rivális futott az eredmény után. A szünet után erőre kapott a Flensburg – amely szombaton hosszabbítást játszott -, és az 50. percben már négy góllal vezetett (26-22). Keményen küzdött a Kiel, nem adta fel, a hajrá szoros lett, de a végén a flensburgi kapus, Mattias Andersson fontos pillanatokban védett remekül.

A Flensburg – amely először volt tagja a négyes döntőnek – fennállása legnagyobb sikerét érte el.

A BL gólkirálya a veszprémi Momir Ilic lett 103 találattal.

(MTI)

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.