A négyszeres világbajnok Vad Ninetta 2015-ben sem adja alább

kajak_Vad Ninetta, 141021, 440 virágos,Már 2006-ban tartalékként részt vett az athéni ifjúsági Európa-bajnokságon Vad Ninetta, a következő esztendőben pedig ifjúsági világbajnok lett a K4-500-as kajak négyes tagjaként a csehországi Racicében. Lassan araszolt felfelé a ranglétrán, s mivel eddigi pályafutását nem övezte túlzott sajtóvisszhang, így sokak számára nem volt különösebben ismert. Egészen addig, amíg nem nyert társnőivel 2013-ban és 2014-ben immár összesen négy világbajnoki címet.

Vad Ninettával a napokban sikerült rövid beszélgetést folytatnom.

– Ön a 200 és az 500 méteres csapathajókban egyaránt komoly sikereket mondhat magáénak. Előfordulhat, hogy 2015-ben valamelyik táv javára döntenie kell majd?

„Eddigi tapasztalataim alapján meggyőződéssel mondhatom, a két távra történő párhuzamos felkészülésben nem lesz problémám a következő évadban sem. Remélem, hasonlóan mennek majd a dolgok, mint ahogyan az utóbbi két évben történtek. Kárász Annával készülünk a párosra, mellette az egyénire is komoly súlyt helyezek. Hogy melyik távon leszek jobb, azt viszont még véletlenül sem tudom megjósolni.”

– Az előjelek szerint elsősorban a K4-500-as hajóba történő bekerülésnél várható nagy harc.

„Mivel a szülő anyák (Kovács Katalin, Fazekas Krisztina) éppen úgy visszatérnek, mint az idei szezont sérülése miatt kihagyó Janics Natasa, kiélezett küzdelmekre van esély. Ami engem illet, szeretném megőrizni a hajóban az idei pozíciómat.”

– Mit gondol, anélkül, hogy megneveznénk az egységből esetleg kiszorulót, a visszatérők közül kinek lehet a legnagyobb esélye arra, hogy kiharcoljon egy helycserét?

„Biztosan hatalmas küzdelemre van kilátás. Őszintén remélem, hogy mindenki egészségesen tér vissza a versenypályákra. A kérdésre viszont egyszerűen nem tudok választ adni, mert mindhárman akkora klasszisok, hogy bármelyiküktől bármi elképzelhető.”

 

This entry was posted in Blog and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.