A nemzetközi szövetség támogatásával bővül az Iskolai Judo Program

Toth_Vizer_Simicsko_440A Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) és a Magyar Judo Szövetség (MJSZ) közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az IJF támogatásával bővül a tavaly útjára indult Iskolai Judo Program Magyarországon.

dr. Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára kiemelte, hogy az MJSZ-hez 2020-ig befolyó, 11 milliárd forintos állami támogatás jelzi: biztos alapokon áll a magyar judo. A politikus elmondta, a magyar szövetség sportágfejlesztési programja során eddig százhúsz tanár szerezte meg az alapfokú cselgáncsedzői képesítést, és kilencven iskola kapott összesen négyezerötszáz négyzetméter tatamit, illetve ezernyolcszát judogit.

Marius L. Vizer, az IJF elnöke az ünnepélyes szerződéskötés során elmondta, az idén tíz iskolához juttatják el az edzőknek megítélt havi ezer dolláros jutalmat, továbbá iskolánként száznegyvennégy négyzetméternyi tatamit és ötven judoruhát. Jövőre további tíz iskola számíthat hasonló adományokra. „Az iskolai oktatást támogató programunk már harminc országban elindult, mivel a judo a legkiemeltebb sportágnak tekinthető nevelési szempontból” – jelentette ki az IJF első embere, hozzátéve: a világszövetség már megnyitotta a magyarországi Judo Akadémiát, s hamarosan Budapesten kívánja létrehozni nemzetközi edzőközpontját.

A hosszú távú célokról szólva dr. Tóth László, az MJSZ elnöke kifejtette, hogy az iskolai program révén hat év múlva már húszezer regisztrált cselgáncsozót szeretne nyilvántartani a szövetség. „Fontos, hogy minél több gyermek ismerkedjen meg a judóval, ilyen módon erősítve a piramis alját, hogy aztán minél nagyobbat tudjunk meríteni, azaz minél több élversenyzőt neveljünk ki” – közölte dr. Tóth László, aki a 2016-os riói olimpia kapcsán úgy fogalmazott: ugyanolyan vagy jobb eredményeket vár, mint Londonban, ahol két éve egy ezüst- és egy bronzérem, továbbá két ötödik és egy hetedik hely volt a magyar termés.

Judoinfo.hu

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.