A Pick-Szegeden át a szerb válogatott élére: Vladan Matic

kezi_Matic Zlatan_JP

A Szerb Kézilabda Szövetség (RSS) igazgatói bizottságának döntése értelmében a januári, Dániában sorra kerülő férfi kézilabda Európa-bajnokságon Vladan Matic ül majd a szerb válogatott kispadján, míg a nemzeti csapat sportigazgatója Dejan Perić lesz.

Az elkövetkező napokban a szövetség főtitkára megbeszéléseket folytat majd a szlovén Celjével, hogy Matic milyen feltételek mellett végezheti a szövetségi kapitányi munkát. A szerb szövetség a játékosként világ- és háromszoros Európa-bajnok, BL-győztes svéd Ljubomir Vranješt szerette volna a kispadon látni, azonban a német Flensburg vezetői nem engedték el.

A 43 éves Matic a jugoszláv válogatott tagjaként az 1999-es és a 2001-es világbajnokságon is bronzérmes volt. Játszott és edzősködött Szegeden, de irányította a Ferencvárost, és Csoknyai István szövetségi kapitány segítőjeként a magyar válogatottnál is dolgozott segédedzőként.

A szerb válogatott október végén kezdi meg a felkészülést a kontinensbajnokságra, amikor két mérkőzést is játszik Csehország ellen. Szerbia a londoni olimpián a 9. lett, míg az idei spanyolországi világbajnokságon a 10. helyen végzett. A szerbek eddig hét világbajnokságon szerepeltek, és ezalatt kétszer szereztek bronzérmet, és Matic mindkét együttesben szerepelt.

Matic 31 évesen, 2001. június 7-én érkezett a Pick Szeged kézilabda-csapatához a jugoszláv Partizan Beogradból. A szurkolók által csak Matkénak becézett sportoló játékosként öt és fél, edzőként két és fél évet töltött el a csapatnál. 2007-ben szezon közben vette át a csapatot, és vezérletével szárnyakat kapott a szegedi együttes, az elődöntőben a Dunaferrt, a döntőben pedig az örök rivális MKB Veszprémet legyőzve megszerezte a klub történetének második, mindmáig utolsó bajnoki címét.

(Forrás: molcsapat.hu, fotó: jochapress.hu)

This entry was posted in Hírek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.