A póló is a birkózás sorsára juthat

Faragó TamásSzabályváltozatási lépéseket kell hozni a vízilabdában, nehogy a sportág a birkózáshoz hasonló bajba kerüljön – véli Faragó Tamás olimpiai bajnok, aki szerint a sportág nemzetközi vezetői vacsorázgatni, utazni szeretnek, s nem a játék népszerűségében, hanem áttekinthetetlenségében érdekeltek…

A pólólegenda a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában a különleges szabályokat bevezető hazai főiskolás bajnokság kapcsán beszélt a sürgős változtatási kényszerről.

„Húsz éve ismétlem magamat, de nem unom. A pólóban is meg kell húzni a lépéseket a játék élvezhetősége érdekében, mielőtt a birkózáshoz hasonlóan mások döntenének rólunk, helyettünk. Ez a főiskolai bajnokság is ilyen kísérlet új szabályokkal. Millió ötlet van, mert mindenki azon töri a fejét, hogy megváltoztassa a jelenlegi unalmas, érthetetlen pólót” – mondta Faragó Tamás.

„Beszélünk a változás szükségességéről, mégsem történik semmi. A nemzetközi szövetség vezetői ugyanis féltik a pozícióikat. Igazából megértem őket: tehetségtelen emberek, akik pozícióban vannak és nagyon szeretnek vacsorázni, utazni. Nekik a vízilabda harmadlagos, így minden újdonságtól félnek, hisz egy nézettebb, érdekesebb pólóban rájuk már nem lenne szükség” – tette hozzá.

„A nemzetközi tisztviselők volt játékvezetők: tedd minél bonyolultabbá a játékot, annál inkább szükség lesz rád, a játékvezetőre, a hatalomra. Úgy, amint a politikában is: minél átláthatatlanabbak a törvények, annál inkább szükség van az elnyomó hatalomra. Ezért nem lehetnek kisebbek a medencék például, hisz azzal uszodák tömege kapcsolódhatna be a póló vérkeringésébe”  magyarázta a hátteret.

„Ma a média, a közvetíthetőség, az élvezhetőség dönt. Minden ötlet jó, ami kamerában működik. Ma a nézők közt sorsolással döntik el a helyes megfejtést egy bírói ítélet után. Ugyanakkor a vízilabda lényege: nyári sportág, esztétikus játék. Egy tollvonással a nemzetközi szövetségnek minden világversenyt októberre-novemberre kellene tenni, hogy nyáron üzemeljenek a bajnokságok” – szögezte le az olimpiai bajnok.

This entry was posted in Hírek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.