A Poprád átgázolt a MOL Ligára készülő Csíkszeredán

hoki, 440, Csíkszereda,Nem kegyelmezett a formálódó HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának a szlovák extraligás HK Poprád a Tátra-kupa nyitónapján. A felvidéki csapat könyörtelenül átgázolt a csíki csapaton: nyolc gólig meg sem álltak.

A Tátra-kupa küzdelmeivel folytatta felkészülési sorozatát a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata. A torna első mérkőzésén rögtön a házigazda, szlovák extraligás HK Poprád volt az ellenfél.

A találkozó még el sem kezdődött a házigazdák két gyors gólt szereztek. Előbb Matis kékvonalas lövése akadt be – Kozuchot takarták –, majd Takac lövése is a csíki hálóba kötött ki. A negyedik perc végére ébredezett a HSC. Molnár Zsombor és Sjölund került kecsegtető helyzetbe, de a hazai kapus, Sidor, résen volt. A folytatásban kezdett kiegyenlítettebb lenni a játék, de három csíki kiállítás rányomta a bélyegét az első harmadra. A Poprád akarata érvényesült, akik csak egy érvénytelen gólig jutottak a továbbiakban, amelyet érvénytelenítettek akadályozás miatt.

A második felvonás közepéig újfent tartotta megát a HSC. Ám a 28. percben Hildebrand kiállítását követően újabb gólt szereztek a hazaiak. A góllal pedig beindult a hazai nagyüzem. A második harmad végéig további négy gólt szereztek és tetemes előnyre tettek szert.

Az utolsó harmad az eredmény tükrében csak formalitás volt. Ennek ellenére a hajrában még egy gólt szereztek a poprádiak.

A Tátra-kupa másik összecsapásán a szlovák U20-as válogatott 4–3 arányban győzte le az osztrák második ligás Kapfenberget.

HK Poprád – HSC Csíkszereda 8–0 (2–0, 5–0, 1–0)
Gól: Matis (2., 39.), Takac (2.), Sykora (29., 32.), Strauch (30., 37.), Duris (59.).

HSC: Kozuch (Ruczuj) – Papp Sz., Komarek Lukas – Satek M., Farkas T., Mihály Ede (1. sor); Jabornik H., Bors H., – Tranca D., Molnár Zsombor, Sjolund N.; Nagy I., Salló A. – Bíró O., Bíró T., Bíró M. Pál Zs., Gecse H. – Molnár Zoltán, Bíró G., Hildebrand Sz.

(erdély.ma)

This entry was posted in Blog and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.