A Posilliót is legyőzte az OSC

Vincze Balázscsütörtöki döntetlen, majd a péntek délelőtti győzelem után harmadik csoportmérkőzésén újból nyert az OSC, amely péntek este az olasz Posillipo ellen diadalmaskodott kilenc góllal a férfi vízilabda Bajnokok Ligája 2014/15-ös szezonjának első selejtezőszakaszában, Marseille-ben.

Az OSC a Bisztritsányi – Juhász, Graham, Gór-Nagy, Kayes, Hegedüs, Kovács Gábor kezdőcsapattal veselkedett neki a 2012-es Eurokupa-győztes, tavalyi BL-döntős szerbek elleni meccsnek, és bár 3-1-es hátrányba került az első negyed végén, a második nyolcperc remekül sikeredett (3-0), mint ahogyan a negyedik is, amikor szintén nem kapott gólt a magyar csapat.

A Posillipo Napoli volt este az ellenfél, az olaszok a délelőtti meccsen 5 góllal kikaptak a Volgogradtól. Így még inkább felértékelődött az oroszok elleni első napi döntetlen. Később az oroszok a hazaiakat is elintézték.

S aztán este a játéknap és az idei sorozat eddigi legnagyobb különbségű sikerét aratta a magyar együttes, ugyanis valósággal kiütötte a nápolyi együttest, 10-1 lett a vége, a harmadik negyedet 6-0-ra nyerték meg Kovács Gáborék. Szembetűnő az új-zélandi Joseph Kayes gólerőssége is eddig, úgy tűnik, remek úton halad az OSC.

Vincze Balázs értékelése a pénteki két meccsről:

“A délelőtti mérkőzésen a Kragujevac ellen elég gyengén kezdtünk, az a fejetlenség, amely egy épülőben lévő csapatnál és egy ilyen erőltetett menet közepén előfordulhat, az ott elő is fordult. Azután viszont rendeztük a sorainkat, a gondolatainkat, és védekezésben feljavultunk, olyannyira, hogy aztán ez a játékunk megmaradt az esti mérkőzésre is. 

Délelőtt a hátralévő három negyedben egy gólt kaptunk, este pedig összesen kaptunk egyet, ez úgy érzem, kimagasló teljesítmény. A Posillipót fizikálisan mindenképpen felülmúltuk, és ha belőjük a helyzeteink 70-80 százalékát a második negyedben, már akkor kialakulhatott volna egy 3-4 gólos különbség. Elég brusztos meccs volt egyébként az esti, sok hátrányunk volt, és a kapott gólok, illetve gól száma mutatja, hogy remekül tudtuk megoldani az emberhátrányos helyzeteinket. Brutalitásért a végén kiállították a montenegrói Klikovacot, de úgy gondolom, ezt hamarabb is megtehették volna a játékvezetők.

A helyzetünk jelenleg olyan, amely megteremtheti a lehetőségét az első hely megszerzésének, ehhez a holnapi találkozón minél nagyobb különbséggel kell győznünk. Ehhez ugyanolyan fegyelmezetten kell játszanunk, mint ma.” 

A csoport állása:

1. Spartak Volgograd 7 pont

2. A Híd-OSC-Újbuda 7 pont 
3. VK Radnicki Kragujevac 6 pont
4. C.N. Posillipo 3 – 3 pont
5. C.N. Marseille 3 – 3 pont
6. Ligamus Tbilisi 3 – 0 pont

Eredmények – Bajnokok Ligája, selejtező, 2. nap:

Reggel: A Híd-OSC-Újbuda – Radnicki Kragujevac 8-4 (1-3, 3-0, 1-1, 3-0)
Gólszerzők: Kayes 3, Kovács 2, Salamon, Juhász, Gór-Nagy 1-1, illetve Cuk 2, Markovic, Dedovic 1-1

A kiállítási arány: 8/7

Este: A Híd-OSC-Újbuda – Posillipo Napoli 10-1 (2-0, 0-1, 6-0, 2-0)
Gólszerzők:
 Kovács G. 3, Kayes, Salamon, Juhász 2-2, Graham 1.

MVLSZ

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.