A Real Madrid elbukta a bajnokságot

Cristiano RonaldoA spanyol elsőosztályú labdarúgó-bajnokságban szerda este a Real Madrid a 34. fordulóból bepótolt mérkőzésén nem tudta megszerezni mind a három pontot.
A kieső helyen álló Real Valladollid otthonában a bajnoki címre aspiráló Real Madrid számára kötelező volt a győzelem. Visszatért a csapatba az egy mérkőzést kihagyó Luka Modric, a hosszú sérüléséből visszatért Sami Khedira ezúttal is csak a kispadot koptatta. A kapuban viszont Diego Lopez helyett Iker Casillas állt.

A megsérült Cristiano Ronaldót már a 9. percben le kellett cserélni, helyére Alvavro Morata állt be. A 35. percben a Királyi Gárda megszerezte a vezetést, Sergio Ramos 24 méterről, szabadrúgásból tekert a léc alá (0-1). Nem csinálhatta volna szebben Ronaldo sem.

Carlo Ancelotti a 73. percben Illarramendit, majd négy perccel később Marcelót küldte be a pályára. Végül a 85. percben két hazai oldalon beszállt cserejátékos egyenlített ki, Baraja szöglete után Humberto Osoriofejelt a Real Madrid hálójába (1-1). A Marca szerint ezzel a Real Madrid el is búcsúzott a bajnoki címtől, két fordulóval a Primera Division vége előtt az Atletico Madrid 88 ponttal áll az élen, a Barcelonának 85, míg a Real Madridnak 84 pontja van.

Ha az Atletico Madrid vasárnap legyőzi a Malagát és ugyanígy begyűjti a három pontot a Barcelona az Elche ellen, akkor az utolsó körben a Barcelona-Atletico Madrid dönt majd a bajnoki cím sorsáról. A katalánok csak győzelemmel lehetnek bajnokok!

Primera Division, 34. forduló:

Real Valladolid-Real Madrid 1-1 (0-1)
Gól: H. Osorio (85.), ill. Sergio Ramos (35.)

This entry was posted in Hírek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.