A Real Madrid megmutatta, mi fán terem a futball!

foci_Real_Barcelona, 440

Luis Enrique gratulál Carlo Ancelottinak (Fotó: EP, AFP)

A Real Madrid megmutatta a Bernabéuban, mi fán terem a futball. Két és fél nappal a Liverpool-meccs után így futballozni, ez nem semmi. Luis Enrique is elismeri a hazai győzelem jogosságát.

„Maradéktalanul elégedett vagyok a játékosaimmal, az odaadásuk és a professzionalizmusuk elismerésre méltó. Remekül összpontosítottak, megértették a játékunk filozófiáját, és azt meg is valósították. Nehéz más csapatokhoz hasonlítani, mindenesetre az tény, hogy nagyon komoly alakulat” – mondta a Real Madridról Carlo Ancelotti , a Barcelona ellen 3-1-re győztes házigazda edzője a szombati el Clásico után. – „Nagyon komoly profikkal van dolgom, akik tökéletesen átérzik, mit jelent a Real Madrid labdarúgójának lenni.”

Ancelotti kiemelte játékosai hidegvérét.

„Nem vesztettük el a fejünket, amikor hátrányba kerültünk, hanem továbbra is ragaszkodtunk a tervünkhöz. És végül nekünk lett igazunk. Sok minden tetszett ma este a csapat játékában. Nemcsak a kontráinkban bíztunk, hanem voltak időszakai a meccsnek, amikor labdabirtoklásra is törekedtünk. És a második félidőben annyira akartuk a győzelmet, hogy a végén meg is szereztük. Fontos, hogy nagyon gyors tempóban futballozunk, és végig is bírjuk. Két és fél nappal a Liverpool-meccs után is futballozni… ez azt jelenti, hogy nagyon jó erőben vagyunk. ”

Pepe, a mezőny egyik legjobbja: „Nagyon éhesek vagyunk a sikerre, arra törekedtünk, hogy minél több okot adjunk a szurkolóinknak az örömre, az üdvrivalgásra. Amikor délután Valdebebasból jött a buszunk, ezrek köszöntöttek bennünket a stadion előtt, ez hihetetlenül jólesett.”

Marcelo: „A sikerünk titka az volt, hogy rengeteget futottunk, és odaadással harcoltunk.”

Sergio Ramos: „Igaz, hogy ez is csak három pont, de micsoda három pont, és ki ellen szereztük?! A Barcelona ellen! Labdabirtoklásban is felvettük a versenyt a Barcával, a végeredmény igazságos. Casillas remekül védett, volt két nagy hárítása. Ez engem csöppet sem lep meg, ő a mi életbiztosításunk.”

„Ha megkegyelmezel az ellenfelednek a Bernabéuban, később drágán megfizetsz érte. Amikor még 1-0-ra vezettünk, több nagy lehetőségünk is volt a 2-0-hoz, de ezeket elpuskáztuk. A második félidő már egyértelműen a Madridé volt, kedvükre kontrázhattak.” – mondta Xavi, a vendégek korelnöke és csapatkapitánya.

Luis Enrique, a Barca edzője roppant korrekten értékelt: „Kiderült, hogy vannak olyan csapatok, mint a miénk, sőt, még jobbak is. Voltak lehetőségeink a 0-2-höz, de ezeket kihagytuk, és utána már megérdemelten győzött a Madrid. Nem bántam meg, hogy Suárezt betettem a kezdőbe. Jobban játszott, mint amire számítottam, de ennek ellenére kikaptunk.”

(mno.hu/Ch. Gáll András)

This entry was posted in Blog and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.