A reális vereséget követően a Ferencváros csak extra teljesítménnyel nyerhet a Podgorica ellen

kezi_FTC_Pena        Nerea Pena ez alkalommal nyolc gólig jutott, de ez is kevésnek bizonyult

A találkozó előtti hatalmas várakozás után érthetően csalódottság lett úrrá a magyar kézilabdázás sokszázezres táborán. Elvégre előzőleg majd minden arról szólt, hogy hány góllal kellene legyőznie a Ferencváros-Rail Cargo Hungária női csapatának a BL-csoport 5. fordulójában a dán FC Midtjylland együttesét. Azután jött a hidegzuhany és az első félidő 25. percétől már végig a vendégek vezettek a színültig megtelt dabasi sportcsarnokban.

Mit történt és mi jöhet még ezután, az utolsó, mindent eldöntő fordulóban, amelynek során az FTC idegenben lép majd pályára a Podgorica ellen? Erre kereste a választ a jochapress.hu, felkért, állandó szakértője, az „Évszázad Játékosa” Kovács Péter segítségével.

„A Ferencváros a méltán hatalmas sikerként elkövetett, a BL-győztes Győr legyőzését követően jókora hullámvölgyekkel játszik” – kezdte Kovács Péter, aki a Nemzetközi (IHF) és az Európai (EHF) Kézilabda Szövetségnek is módszertani és edző-, illetve edzőbizottsági tagja. „A mélypontot talán éppen a dánok elleni, idegenben megrendezett mérkőzés jelentette, ahol a Fradi kilencgólos vereségbe szaladt bele. Most – a nagy számolgatás és a kötelező fogadkozás után – megint nem jól ment Elek Gábor hölgyeinek, akik végül ugyan minimális különbséggel, de a játék képe alapján megszolgáltan maradtak alul riválisukkal szemben.”

Kovács Péter_JP_kézi – A vereség jogosságát a látottak ismeretében kár lenne magyarázgatni. Inkább az érdekelne, milyen tényezőkből állt össze ez a nem várt eredmény?

„Döntőnek bizonyult a kapusok teljesítménye közötti különbség. Alena Abramovic a győriek ellen volt 62 százalékos, igen extra produkció óta nem sokszor találkozott a labdával és a helyére beküldött Szikora Melinda sem tudott javítani. Közben a másik oldalon a német válogatott Sabine Englert bizony nagyon jól védett. Ráadásnak mondható, hogy a dánok rendkívül jól védekeztek, taktikusan és okosan játszottak. Úgy, ahogy egy csapatnak idegenben játszania kell. Ezzel a hozzáállással alaposan meglepték a magyarokat, akiknek összteljesítménye ezen a szinten nem viseli el, hogy kulcsembere, Tomori Zsuzsanna csak a 48. percben szerzi meg első gólját. Ráadásul a beálló poszton is elmaradt a Ferencváros a megszokott eredményességtől, a balszélen pedig gyakorlatilag észre sem lehetett venni, hogy Vérten Orsolya a pályán van.”

– Ezután a szerényre sikerült hazai erőpróbát követően még mindig van matematikai esélye a zöld-fehéreknek a továbbjutásra. Ön  képesnek tartja a Ferencvárost, hogy otthonában nyerjen a Podgoricával szemben?

„Kár lenne tagadni, a helyzet nagyon nehéz, itt már valóban csak egy nagy bravúr segíthetne. A Podgorica ugyanis igen jó csapat, nagyon keményen, olykor pedig kifejezetten durván védekeznek, s ehhez még van egy rendkívül jó kapusuk a német Clara Woltering személyében. Az FTC csak akkor győzhet, ha az együttes átlagteljesítménye ugrásszerűen javul és legalább négy játékosa képes lesz extra produkcióval kirukkolni.”

(Fotó: FRADI.HU,  JochaPress.hu)

This entry was posted in Blog and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.