A rehabilitált Kovács Péter bízik a Veszprém továbbjutásban

Kovács Péter_MOBA férfi kézilabdázók élcsapatai ugyancsak megerősödtek. Már nem csak a Barcelona, a Kiel, vagy éppen a Hamburg képes kiemelkedő produkcióra. Amint azt vasárnap este mindenki láthatta, egy bizony kicsit alábecsült lengyel klub, a Wisla Plock is jócskán túlteljesítette az előzetes várakozásokat. Arról a 60 perc során ugyanis szó sem lehetett, hogy – amint azt előzetesen Nagy László is remélte – már az első meccsen eldőlhet a továbbjutás kérdése. Hát kérem, a látottak alapján erre egyetlen percig nem gondolhatott még a legelszántabb veszprémi drukker sem. A tét inkább az volt, hogy hárommal vagy csak eggyel kap ki az MKB-MVM Plockban.

Szerencsére ez utóbbi változat jött be, de így is hatalmas harcra van kilátás a szombati, veszprémi visszavágón. Mivel felkért, állandó szakértőnk, a balatonboglári Kézilabda Akadémián rehabilitált – így ismét a férfi szakág vezetőjeként dolgozó –  Kovács Péter továbbra is szívesen osztja meg véleményét az érdeklődőkkel, így ezt a lehetőséget természetesen most sem szalasztottuk el.

– Azt hiszem, megegyezhetünk abban, hogy a kialakult, egygólos hátrány jó kiindulási alap a második, mindent eldöntő ütközetre – summázott az „Évszázad Játékosa”, aki a közelmúltban a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) Edző- és Módszertani Bizottságának  tagjaként Svájcban, továbbképzésén vehetett részt. – A mutatottnál sokkal többre is képes veszprémieknél ugyanis szerény kapusteljesítmény és gyatra védekezés volt a jellemző. Az ellenfél viszont azt bizonyította, hogy a korábban nem sokra taksált csoport negyedik helyről továbbjutva is képes lehet bármely együttes kiemelkedő teljesítményt felvonultatni. Arra ne is gondoljunk, mi lett volna, ha a lengyelek jobb kapusprodukcióra is képesek. Mindent összevetve úgy gondolom, a párharc esélyese továbbra is a Veszprém, de nagyon kemény ellenállásra számíthatnak lengyel részről a visszavágón is.

– Ha kicsit lebontaná a történteket, mit tartana fontosnak kiemelni a már említett gondokon kívül?

– Nagyon hiányoztak Ilic átlövésekből várt góljai, s ezt a hiányérzetet a szélsők halvány eredményessége is fokozta. Más kérdés, hogy elsősorban Sulic és Nagy gólerőssége révén így is összejött a 33 gól. Harmincnégyet kapni viszont kicsit soknak tűnik.

– Konkrétan mire számít a veszprémi erőpróbán?

– Nagyon nagy csatára és szoros hazai győzelemre, továbbjutásra. A közel hatezer szurkoló hangorkánja biztosan megteszi majd a magáét! Persze azért a legfontosabb az lesz, hogy a hátralévő napokban sikerüljön rendezni a csapat ugyancsak „szellősnek” bizonyult védekezését.

– És ha meglesz a nagyon várt továbbjutás, mi következhet?

– A legjobb nyolcból a négy közé jutásért esedékes párosítás már vak sorsolással alakul ki, ezért a szerencsének is jókora szerep juthat. Ám bárki is lehet a Veszprém következő ellenfele, megkockáztatom: a nyolcból a négybe kerülés nehezebb lehet, mint megnyerni a legjobb négy európai klubcsapat májusi, kölni végküzdelmeit.

This entry was posted in Blog and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.