A remek nyitánnyal Áder János is elégedett volt Szegeden

Dombi_KökényJól szerepelt az első döntős napon a magyar válogatott, amely négy arany-, négy ezüst- és két bronzéremmel vezeti az éremtáblázatot az eddig három győzelmet begyűjtő német minicsapat előtt. A szombat délutáni 200 méteres elő- és középfutamok során eldőlt, hogy csak férfi párosban nem lesz magyar egység az A-döntőben.

Kiválóan szerepelt a magyar válogatott az első döntős napon, versenyzőink négy arany-, négy ezüst- és két bronzéremmel vezetik az éremtáblázatot. Az első napon K-2 1000 méteren a Dombi Rudolf, Kökény Roland kettős, C-2 1000 méteren a Vasbányai Henrik, Mike Róbert páros, K-2 500 méteren Kárász Anna és Vad Ninetta, valamint K-2 1000 méteren a Hagymási Réka, Horváth Alexandra kettős vehetett át aranyérmet.

A németek, hála Sebastian Brendelnek (C-1 1000 m), Max Hoffnak (K-1 1000 m) és Franziska Webernek (K-1 1000 m) már három aranyéremnél tartanak. A Világkupa egyik meglepetéscsapata a szerb válogatott, amely férfi négyesének, no és a tavaly még magyar színekben versenyző Ruzicsics-Benedek Dalmának köszönhetően már két aranyéremnél jár. A szombati tíz döntőben még az oroszok szereztek aranyérmet C-4-ben, de lengyel, fehérorosz, dán és cseh versenyzők is felállhattak a Világkupa-dobogó valamelyik fokára.

A londoni hősök közül kiemelkedő teljesítményt nyújtott Dombi Rudolf és Kökény Roland, akik ezúttal sem találtak legyőzőre K-2 1000 méteren.

„És hol van még az igazi versenyformánk. Még bőven tudunk mit faragni ezen az időeredményen” – magyarázta Kökény Roland.

„Olyan a taktikánk, hogy az utolsó méterekre mindig hagyunk tartalékot. A győzelem felé vezető úton ugyanis nem szeretjük a kellemetlen meglepetéseket” – mondta a Világkupa másik arca, Dombi Rudolf.

Kárász Anna és Vad Ninetta is olimpiai számban, K-2 500 méteren diadalmaskodott, a lányok örülnek neki, hogy kezd beérni a közel egy éves közös munkájuk.

„Nagyon egymásra találtunk Ninettával, akinek robbanékonysága jót tesz a hajónak” – vélekedett Kárász Anna, aki bízik benne, hogy a válogatón is tudnak majd meglepetést szerezni.

Meglepő eredménnyel rukkolt elő Vasbányai Henrik és Mike Róbert is, akik szintén olimpiai számban, C-2 1000 méteren arattak fantasztikus győzelmet.

„Nagy nap ez a mai számunkra, főleg azért, mert nagyon friss páros a mienk. Tóth Marci sérülése miatt csak kedden térdeltünk össze először, de úgy tűnik, jól muzsikál ez az ideiglenes egység” – mondta Vasbányai Henrik, aki C-4 1000 méteren egy ezüstérmet (másik kenus egységünk bronzérmes lett) is átvehetett.

A szombati versenynapot meglátogatta Áder János, Magyarország köztársasági elnöke is, aki kicsit sajnálta, hogy a kétszeres olimpiai bajnok Kozák Danutának nem jött össze az aranyérem. Ugyanakkor örült annak, hogy női K-1 500 méteren így is egy magyar, a szerb színekben versenyző Benedek Dalma lett az első. Kárász Anna és Vad Ninetta bravúros győzelme ugyanakkor a magyar államfőnek is nagyon kellemes meglepetést okozott.

„A magyar kajak-kenu sportág erejét mutatja, hogy a fiatal versenyzők is szép eredményeket értek el ezen a napon, és eredményességben felsorakoztak a tavalyi olimpia legjobbjai mögé” – mondta Áder János a kajakkenusport.hu-nak az eredményhirdetés előtt, majd átadta az érmeket a női K-2 500 méteres versenyszám dobogósainak, így a győztes magyar lányoknak is.

MKKSZ

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.