Öttusa: A semmiből lett bronzérmes Marosi Ádám

Marosi ÁdámRemek sorozatát folytatva, az öttusázók világkupa-sorozatának döntőjében is dobogóra állhatott Marosi Ádám Nyizsnyij Novgorodban. Olimpiai bronzérmes klasszisunk ezúttal a tizenhatodik helyről felállva szerezte meg a harmadik helyet.

Pénteken a hölgyeknél nem született átütő magyar siker, Gyenesei Leila a tizenkilencedik, Cseh Krisztina pedig a huszonhetedik helyen végzett. Így csak remélhettük, hogy a szombati férfi döntőben ennél nagyobb örömben lehet majd részünk. Lehetett, szerencsére!

Ugyan nem úgy indult… Marosi Ádám ugyanis gyenge vívással kezdett, csak 31. volt a harminchat fős mezőnyben. Az úszást követően már 25. volt világbajnok kiválóságunk, majd a lovaglás során tovább javított pozícióján, a tizenhatodik helyig küzdött fel magát. Egy szinte hibátlan zárószámra volt szükség ahhoz, hogy a dobogót elérhesse a magyar versenyző. Nos, Marosi végül megnyerte a lövészettel megszakított 800 méteres futásokból álló számot, így harmadikként zárta az oroszországi döntőt.

Különleges dolog, hogy Marosi a világkupa-sorozat összes idei versenyén felállhatott a dobogóra: Rióban első lett, Palm Springsben és Budapesten pedig másodikként ért célba.

Tibolya Péter is hasonlóan fantasztikus hajrát produkált, hiszen nagyszerű lovaglás és kombináció után ő is a semmiből ért be az élcsoportba, ötödik lett végül. Demeter Bencének már nem sikerült ilyen jól a verseny, huszonötödikként zárt Novgorodban.

This entry was posted in Hírek and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.